Peste 1200 de idei de implicare civica aflate in evaluare

0

Sunt organizatiile neguvernamentale din Romania active? Raspunsul este da. O dovada a acestui fapt este numarul mare de cereri depuse in cadrul apelului de proiecte lansat de Fondul pentru Inovare Civica al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile. In perioada 6 – 27 februarie, peste 1200 de idei de implicare civica s-au inscris in selectie, dintre acestea, aproximativ 14 idei urmand a fi selectate. La finalul evaluarii, fiecare dintre proiectele castigatoare primeste aproximativ 45.000 RON pentru a-si pune in practica ideea inovativa de implicare in comunitatea careia i se adreseaza.  

Necesitatea de fonduri este si anul acesta mult mai mare decat fondurile disponibile, astfel, doar aproximativ 1 % dintre aplicatiile depuse vor fi finantate. Desi suma ce urmeaza sa fie distribuita catre proiecte reprezinta aproximativ jumatate din cea disponibila anul trecut (aproximativ 600.000 Ron fata de peste 1.300.000 disponibili in 2012) numarul cererilor este cu aproximativ 50% mai mare.

In selectarea proiectelor castigatoare, sunt apreciate proiectele care se diferentiaza prin inovatie si valoarea adaugata aduse. Oportunitatea si relevanta proiectului propus fata de obiectivele programului de finantare, precum si eligibilitatea aplicantului si partenerului/lor sunt de asemenea criterii luate in considerare la evaluare. Rezultatele selectiei urmeaza sa fie anuntate in cea dea doua jumatate a lunii aprilie.

Fondul pentru Inovare Civica este programul de finantare al FDSC ce sprijina initiative si actiuni civice inovative ale organizatiilor neguvernamentale din Romania. Programul isi propune sa  responsabilizeze si creasca participarea fiecaruia dintre noi la dezvoltarea comunitatii.