Eveniment de prezentare a programului de finantare al FUNDATIEI VELUX

0

Fundatia VELUX organizeaza miercuri, 29 ianuarie, incepand cu ora 9.30, la prezentarea Programului International de Finantare in Domeniul Social.  Programul sprijina proiectele sociale adresate copiilor si tinerilor aflati in situatie de risc de excluziune sociala si isi propune sa imbunatateasca conditiile si oportunitatile de viitor ale copiilor si tinerilor din Centrul si Estul Europei si Groenlanda.

Fundatia VELUX sustine proiecte educationale inovative ce promoveaza imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor si asigurarea unor sanse mai bune in viata de adult. Sunt sustinute, deasemenea, proiecte ce au demonstrat in alte contexte contributia lor la dezvoltarea social sustenabila a comunitatilor (mai multe informatii despre programul international pot fi accesate aici). Acestea pot avea o componenta importanta de diseminare si multiplicare si pot cuprinde:

–          Masuri de protectie sociala si de diminuare a stresului emotional (ex.: centre pentru copii strazii, unde se poate interveni pe termen lung)

–          Activitati de preventie (ex.: informare, educare, etc)

–          Sprijin pentru integrarea pe piata muncii (ex.: colaborari intre scoli si companii, cursuri de educatie antreprenoriala, scoli tehnice locale, centre pentru dezvoltarea competentelor agricole, etc.)

–          Dezvoltarea si reforma sistemului educational si de asistenta si protectie sociala (ex.: crearea unor institutii model, instruirea profesorilor si asistentilor sociali, furnizarea de burse si instruirea unor persoane resursa, etc).

Pentru mai multe detalii despre proiectele Fundatiei Velux puteti consulta brosura de prezentare. 

 Inscrierea se face prin intermediul formularului online disponibil aici. Participarea la conferinta va fi confirmata prin e-mail. Mai multe detalii dspre eveniment pot fi consultate in agenda ce poate fi descarcata de aici.

Termenul limita pentru inscriere este 24 Ianuarie 2014,  iar participantii selectati vor fi anuntati in data de 27 Ianuarie 2014. Costurile de transport si cazare pentru participatii din afara orasului Bucuresti nu vor fi decontate.

Pentru detalii legate de organizarea acestui eveniment va rugam contactati Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), persoana de contact Diana Berceanu : diana.berceanu (@) fdsc.ro .