Stadiul evaluarii proiectelor – Programul de Cooperare Elvetiano-Roman – Schema de grant pentru ONG-uri, Runda I, 2012

0

Procesul de evalure a proiectelor primite in cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri este in continuare in derulare, urmand a se finaliza in cursul acestei luni.

Data estimativa pentru anuntarea rezultatelor este jumatatea lunii aprilie 2013, avand in vedere ca sedinta Comitetului de selectie, care va aproba raportul de evaluare, va avea loc in a doua jumatata a lunii martie.

Fiecare aplicant va primi o scrisoare referitoare la rezultatul evaluarii pentru propriul proiect. Lista proiectelor castigatoare va fi postata pe site-urile membrilor din OIE dupa semnarea contractelor de finantare.

Consortiul format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat a fost selectat ca fiind Organismul Intermediar Elvetian (OIE) pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile.

Obiectivul Schemei de grant pentru ONG-uri este consolidarea organizatiilor neguvernamentale din Romania si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici, precum si promovarea activitatilor ONG care abordeaza cu precadere aspecte legate de mediu si furnizarea de servicii sociale, contribuind totodata  la intarirea capacitatii lor organizationale. Prima runda a cereruii de propuneri de proiecte a fost lansata pe 10 mai 2012 si termenul limita pentru depunerea aplicatiilor a fost 12 iulie 2012.

Prin intermediul Schemei de grant au fost  puse la dispozitie 2.000.000 CHF pentru proiecte din domeniul social si 600.000 CHF pentru proiecte din domeniul protectiei mediului.

capture-1473387