Peste 700 de aplicatii depuse in cadrul Fondului pentru Inovare Civica

0

724 de idei de proiecte sunt depuse pentru finantare in cadrul programului Fondul pentru Inovare Civica (FDSC), initiat de Fundatia pentru Dezvoltarea Civile.  Perioada de depunere a scrisorilor de intentie s-a incheiat vineri, 3 iulie, ora 16.00.

“Au aplicat organizatii din toata tara, atat din mediul rural cat si din orasele mici si mari. Participarea este cu aproape 50% mai mare decat anul trecut, cand am primit aproximativ 500 de scrisori de intentie. Dincolo de participare, ne bucuram si de faptul ca au fost create 385 de conturi noi in platforma de aplicatie online, cu aceasta ocazie. Cum programul se adreseaza cu precadere organizatiilor mici, cu bugete reduse, probabil ca buna parte dintre aplicanti sunt organizatii ce nu au mai depus pana acum aplicatii la noi.”, spune Ionut Sibian, director executiv  al FDSC.

Propunerile selectate, vor fi incluse in etapa urmatoare. Reprezentanti ai organizatiilor aplicante vor participa la cursuri de scriere de proiecte prin care vor invata sa dezvolte cereri de finantare pornind de la ideea prezentata de scrisoare. Doar o parte dintre cererile de finantare, selectate pentru etapa a doua, vor beneficia de finantare de pana la 60.000 RON/proiect. Rezultatele selectiei primei etape vor fi anuntate incepand cu luna septembrie. Proiectele finantate isi vor incepe activitatea, cel mai probabil, la inceputul anului 2016.

Fondul pentru Inovare Civica, pune anul acesta la dispozitie organizatiilor neguvernamentale peste 270.000 de dolari. Incepand cu 2015, programul este derulat in parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF). Impreuna, isi propun sa incurajeze comunitatile sa isi creeze modele proprii de dezvoltare si implicare civica.

Programul se afla in al patrulea an de implementare. Pana in prezent, aproximativ 80 de initiative civice au fost finantate prin intermediul acestuia. Inca de la inceput, programul a fost sustinut exclusiv de donatori privati, precum  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe sau donatori din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri, prin companii responsabile social ca OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Mai multe detalii despre program se gasesc pe www.finantare.fdsc.ro .