1 februarie 2011 – data limita pentru depunera proiectelor in cadrul programului “Europa pentru cetateni”

0

Programul “Europa pentru cetateni” este derulat de Directia Generala Educatie si Cultura din cadrul Comisiei Europene si isi propune sa promoveze cetatenia europeana activa prin implicarea societatii civile in construirea unei Europe unite, bazata pe aprofundarea dialogului intercultural si pe concept precum toleranta, solidaritatea, democratia, egalitatea de sanse si intelegerea reciproca.

Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de 215 milioane de euro, iar programul stabileste cadrul juridic pentru sprijinirea unei game largi de activitati si organizatii care promoveaza cetatenia activa, adica implicarea cetatenilor si a societatii civile in procesul de integrare europeana.

Aplicanti eligibili pot fi: autoritati si organizatii locale, organizatii de cercetare a politicii publice europene, grupuri de cetateni, ONG-uri, sindicate, institutii de invatamant, organizatii active in domeniul voluntariatului sau sportului pentru amatori.

Actiunea 2.3., “O societate civila activa pentru Europa” se concentreaza asupra oferirii de sprijin organizatiilor societatii civile din intreaga Europa, fie pentru programul lor de activitate, fie pentru proiecte transnationale.

Proiectele pentru actiunea 2.3. se pot depune pana la 1 februarie 2011, iar proiectele finantate trebuie sa inceapa in perioada 1 august 2011 – 31 ianuarie 2012.

Mai multe detalii se pot gasi pe site-ul oficial al proiectului, europapentrucetateni.eu.

Sursa: finantare.businesslive.ro