Ajutor european pentru firmele care angajeaza someri si persoane cu handicap

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9210709

ypc-3537780

indaco-4795539

nonformalii-2361735

Data: 7-06-2010

Pana la sfarsitul anului, firmele pot obtine fonduri europene daca angajeaza someri sau persoane cu handicap si daca intrunesc conditiile pentru a beneficia de acest ajutor.

Finantarea se acorda pentru angajarea persoanelor trecute de 50 de ani, fara calificare profesionala din mediul rural si a celor cu handicap. Valoarea maxima a ajutorului acordat unei firme care solicita finantare prin aceste scheme este 2.000.000 de euro, iar limita minima este de 10.000 de euro.

In prezent sunt doua scheme de ajutor de stat care au bugete estimative generoase: 24 de milioane de euro pentru ocuparea fortei de munca din mediul rural (firma putand activa si in mediul urban) si 17,5 milioane de euro cu titlu de sprijin financiar pentru recrutarea somerilor si a persoanelor cu handicap.

Proiectele sunt finantate in cadrul programului operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane, una dintre conditii fiind ca angajarile sa nu se faca pe posturile vacante prin demitere.Pot depune cerere de finantare atat IMM-urile, cat si societatile mari. Acestea din urma trebuie sa arate ca ajutorul are un efect stimulativ. Pentru a obtine fondurile comunitare, firma nu trebuie sa aiba datorii la stat, sa nu se afle in insolventa sau lichidare. Ajutorul se acorda sub forma de finantari nerambursabile in una sau mai multe transe, a caror valoare se actualizeaza in momentul acordarii ajutorului.Societatea trebuie sa garanteze ca incadrarea fiecarei persoane este continua, pentru cel putin 12 luni in cazul persoanelor care nu au avut un loc de munca de peste doi ani, iar in cazul celor cu dizabilitati, pentru cel putin 24 de luni.

Daca perioada de ocupare a fortei de munca este finalmente mai mica de un an si, respectiv, de doi ani, ajutorul se reduce proportional.

Sursa: EVZ.ro

Apel de finantare in cadrul programului “Tineret in actiune” CE a prezentat bugetul alocat coeziunii economice, sociale si teritoriale UE va investi 100 de miliarde de euro pentru transformarea regiunii Dunarii Intalnire APDRP: oportunitatile financiare oferite de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea proiectelor de investitii in agricultura 1 februarie 2011 – data limita pentru depunera proiectelor in cadrul programului “Europa pentru cetateni” O treime din proiectele pe fonduri structurale au erori a caror solutionare poate dura si ani Finantare pentru dezvoltarea voluntariatului in UE “Tineretul in miscare” – o noua initiativa destinata sa-i ajute pe tinerii europeni Guvernul a transmis Comisiei Europene aplicatia pentru mobilizarea Fondului de Solidaritate CE stabileste criterii privind buna stare ecologica a marilor europene

accelerator_hub-9325098

buzzcamp-6044298

fscbacau_banner-9651701