Proiecte ONG

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9153071

ypc-3050674

indaco-5507829

nonformalii-7477061

Titlu Centrul de Arheologie si Istorie Veche
Finantator Universitatea din Bucuresti, surse proprii
Suma finantata 50,000 RON
Scop si obiective Inspirat ca forma si organizare de Institutul de arheologie Vasile Parvan, Centrul reprezinta nucleul preocuparilor stiintifice ale A.S.A.I.R. Programul are ca scop dezvoltarea unui set de activitati destinate unei mai bune intelegeri a trecutului din perspectiva contemporana. Printre Obiectivele Centrului de Arheologie si Istorie Veche, amintim:-documentarea teoretica a aplicatiilor practice din cadrul Parcului Arheologic A.S.A.I.R.;-dezvoltarea unor noi metode de cercetare a trecutului prin arheologie experimentala;-dezvoltarea unor parteneriate internationale in domeniul arheologiei experimentale, in special EXARC – International Organisation of Archeological Open Air Museums and Experimental Archeology;-diseminarea informatiilor stiintifice prin intermediului evenimentelor traditionale, “brand” A.S.A.I.R.

Centrul de Arheologie si Istorie Veche are structura si organizare proprie, politica de cercetare fiind aleasa de consiliul stiintific in functie de strategia anuala.

Rezultate / activitati semnificative Stiintific:- inventarierea asezarilor specifice epocii Fierului/Latenne sec. II a.Chr – I p.Chr-realizarea cataloagelor de locuinte, instalatii si alte constructii anexa pornind de la realitatea descoperirilor arheologice;- realizarea unei biblioteci virtuale compusa din peste 2000 de articole, monografii, sau volume cu referire directa la perioada mentionata;-testarea unor ipoteze vehiculate in literatura de specialitate prin arheologie experimentala in cadrul Parcului Arheologic A.S.A.I.R.;Diseminare:-Organizarea Sesiunilor Nationale de Comunicare Stiintifica Nationala (Terra Blaccorum I, II) si Internationala (Terra Blaccorum III);-Organizarea unui numar de peste 20 de intalniri ale Cercului de Arheologie “Ion Nestor”-Organizarea Simpozionului tematic National “Zilele Arheologiei”-Organizarea Conferintei “Claude Levy Strauss. Intre Text si Metatext. In memoriam”- Participarea echipei de cercetare la nenumarate sesiuni de comunicare stiintifica externe Centrului de Arheologie si Istorie Veche.-Pregatirea participarii A.S.A.I.R. la simpozionul anual al EXARC, Budapesta 2013

-Activitatea teoretica a Centrului, dar si practica specifica Parcului Arheologic A.S.A.I.R. au atras atentia EXARC. In prezent, Parcul Arheologic A.S.A.I.R. nu este de facto membru cu drepturi depline, dar face parte din reteaua internationala a muzeelor arheologice in aer liber.

Perioada Septembrie 2007 – Ianuarie 1970
Site http://www.asair.ro

accelerator_hub-9239743

buzzcamp-5263906