Stiri ONG – detalii

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9010366

ypc-1039071

indaco-2515631

nonformalii-7748526

Organizatie ANBPR
Sectiune Altele
Domeniu Educatie si cercetare
Titlu Ambasada Italiei la București sprijină obiectivele proiectului Te iubește mama
Data postarii 25-05-2012
Descriere Bucureşti, 23 mai 2012 – Luni, 21 mai a.c., Ambasada Italiei, prin persoana Excelenței Sale Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la București, a acordat patronajul său proiectului Te iubește mama. Declarația de sprijin semnată de înaltul demnitar reprezintă un semn de apreciere la adresa proiectului și a inițiatorilor săi, precum și de solidaritate față de misiunea acestei campanii, ce urmărește acordarea de asistență orfanilor migrației din România și Italia.”Te iubește mama” este un proiect generos, menit să limiteze efectul dramatic al migrației asupra copiilor abandonați. Pe fondul creșterii exodului de forță de muncă în Italia, România se confruntă astăzi cu un număr crescut de “orfani bianchi”, numele dat de italieni copiilor înstrăinați de familiile lor. Rațiunea acestui proiect este aceea de a facilita comunicarea audio-vizuală, via Skype, între copiii rămași în România și părinții lor, aflați la muncă în Italia. Vorbim de cca 400.000 de copii, care, prin rețeaua bibliotecilor publice din România, au ocazia de a intra în contact cu rudele aflate la sute de kilometri distanță, în peninsulă”, a declarat Silvia Dumitrache, Președinte A.D.R.I. și inițiatoarea acestei cauze.Proiectul se bucură de sprijinul Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și al Programului Biblionet – Lumea în biblioteca mea. Prin intermediul rețelei naționale de biblioteci publice, mii de copii din România vor putea restabili comunicarea cu familiile lor, plecate la muncă în Italia.„Accesul la Internet și echipamentele de care dispun astăzi bibliotecile servesc foarte bine cauzei proiectului. Ne bucură că putem fi de folos miilor de copii rămași singuri acasă sau în grija rudelor, chiar și numai prin stabilirea unei comunicări la distanță. Considerăm că aceste intervenții Skype sunt utile și vor avea efecte benefice asupra psihicului și evoluției ulterioare a acestor copii. Faptul că Ambasada Italiei la București a dat girul său acestei inițiative ne onorează și demonstrează că importanța acestui demers este înțeleasă deopotrivă de România și Italia, egal afectate de acest fenomen al migrației”, a declarat Doina Popa, Președintele ANBPR.Ambasada Italiei la București apreciază caracterul inovativ al proiectului “Te iubește mama” și consideră că astfel sunt create premisele pentru îmbunătățirea calității vieții românilor din Italia, dar și a familiilor lor din România. În plus, prin ceea ce își propune, “Te iubește mama” contribuie la întărirea legăturilor socio-culturale dintre Italia și România.Despre A.D.R.I.: Associazione delle Donne Romene in Italia – A.D.R.I., organizatie de promovare sociala fara scop de lucru cu sediul la Milano, si care isi propune sa desfasoare activitati cu utilitate sociala, oferind suport persoanelor de origine romana in special femeilor si familiilor lor, in vederea integrarii in societatea italiana, cu o atentie deosebita in pastrarea legaturilor cu rudele/copiii din tara de origine.

Despre ANBPR: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.

Link-uri http://www.anbpr.org.ro

accelerator_hub-2066969

buzzcamp-6518493

fscbacau_banner-7175707