Rolul prevenirii în menținerea sănătății

0

Studiile clinice sunt cercetări privind siguranța și eficacitatea medicamentelor, efectuate numai după ce s-au colectat suficiente informații cu privire la caracteristicile și siguranța produsului și după autorizarea unui Comitet de etică, care evaluează competența cercetătorilor, adecvarea studiul și aspectele etice, inclusiv consimțământul informat al pacienților.

Studiile clinice pun la dispozitia pacientilor terapii inovatoare; oferă oportunități de creștere profesională medicilor și cercetătorilor, asigură resurse importante și costuri mai mici pentru NHS, deoarece companiile își asumă toate costurile aferente, cum ar fi spitalizarea, medicamentele și testele de diagnosticare.

Investițiile în cercetare la nivel mondial vor ajunge în curând la 180 de miliarde de dolari și deja astăzi, în fiecare an în întreaga lume, companiile investesc în jur de 100 de miliarde de dolari în studii clinice5. (fig. 2)

  • TAKEDA_GRAFICI_Desen tabel 1 copie
  • Fig. 2 Investiții în cercetarea farmaceutică la nivel mondial (miliarde de dolari) 5

Reelaborat de: farmaceutică de generație următoare. Industria farmaceutică de viitor. Farmindustria.

Una dintre provocările care va avea cel mai mare impact asupra durabilității sistemelor de sănătate din țările occidentale este aceea a îmbătrânirii populației, întrucât costurile de îngrijire a sănătății cresc exponențial odată cu vârsta.

Dacă creșterea longevității nu este însoțită de o creștere a anilor trăiți în stare bună de sănătate, acest fenomen va avea repercusiuni grave asupra sustenabilității economice a sistemului4. (fig. 3)

TAKEDA_GRAFICI_Desen tabel 1 exemplar 3

  • Fig. 3 Factorii care au contribuit la prelungirea duratei medii de viață în economiile avansate din 2000 până în prezent5.
  • Reelaborat de: farmaceutică de generație următoare. Industria farmaceutică de viitor. Farmindustria.

În Italia, ponderea cea mai mare din Europa a persoanelor peste 65 de ani și creșterea răspândirii bolilor cronice (boli cardio-cerebrovasculare, tumori, diabet, afecțiuni respiratorii, demențe) fac drumul să nu mai fie viabil raționalizarea cheltuielilor publice şi renunţarea la investiţii în domeniul prevenirii4.

Acest lucru pare și mai adevărat în lumina

Decalajului dintre speranța de viață și speranța de viață în stare bună de sănătate, care astăzi în Italia este cea mai mare dintre țările europene (17,7 ani pentru bărbați și 23,3 ani pentru femei – aproape dublu față de 2004 – din anii trăiți). în „sănătate nebună”), factor care va avea repercusiuni grave asupra creșterii cheltuielilor.

Din acest motiv, activitățile de prevenire, la toate nivelurile, își asumă un rol și mai central în realizarea îmbătrânirii sănătoase și evitarea astfel exploziei costurilor afecțiunilor cronice4.

Importanța descoperirilor farmaceutice inovatoare ca răspuns la noile nevoi

Medicamentele și vaccinurile contribuie la sănătatea noastră în fiecare zi. Un rezultat vizibil în poveștile celor care, în ciuda bolii, își pot planifica în continuare viitorul, posibil prin angajamentul companiilor de medicamente, care finanțează peste 90% din cercetare.

  1. În ultimii 50 de ani, speranța de viață în Italia a crescut cu 1 lună la fiecare 4, fenomen la care inovația farmaceutică a dat și continuă să aducă o contribuție fundamentală, cu peste 70% din 2000 până în prezent5.
  2. Valoarea noilor tehnologii biomedicale: accesul la inovație pentru pacienți

acest-lucru-pare-si-mai-adevarat-in-luminaNoile perspective de tratament sunt oferite mai ales de medicamentele biotehnologice care sunt deja prezente în cercetarea farmaceutică și vor fi și mai importante în viitor, de exemplu pentru a oferi răspunsuri la bolile rare, pentru care ele constituie adesea singura posibilitate de vindecare5.

Progresele tehnologice ne permit să anticipăm că în curând va fi posibilă secvențarea genomului la un cost accesibil. Și acest lucru va face posibilă combinarea datelor genetice și clinice și a datelor despre stilul de viață și condițiile de sănătate pentru a îmbunătăți prevenirea și diagnosticul.

Viitorul este în numele medicinei de precizie.

În același timp, cercetările au arătat că eficacitatea medicamentelor nu este aceeași pentru toată lumea, ci variază de la persoană la persoană. Datorită analizei genomului uman este acum posibilă definirea unor terapii mai țintite și mai eficiente, reducând probabilitatea efectelor secundare5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.