Medicina personalizata: o realitate in multe patologii

0

Ființele umane au căutat mereu noi soluții pentru a remedia durerile care le afectează

Pornind de la utilizarea surselor vegetale, animale și minerale, s-a trecut la extracția substanțelor cu acțiune terapeutică conținute în acestea, pentru a ajunge în final la producerea artificială a ingredientelor active de interes prin utilizarea noilor tehnologii, precum sinteza chimică. și biotehnologii.

Trecerea de la laboratoarele mici la marile multinaționale farmaceutice a făcut posibilă, de fapt, investirea unor capitaluri uriașe în sectorul Cercetare și Dezvoltare, un factor fundamental pentru descoperirea de noi medicamente mai eficiente decât precedentele și capabile să reducă drastic mortalitatea cauzată. prin numeroase patologii2.

Medicina personalizată este o metodă de tratament inovatoare și în creștere rapidă, bazată pe un număr mare de instrumente de cercetare, date și tehnologii de ultimă oră, și reprezintă o adevărată revoluție în domeniul sănătății6.

În practică, această nouă metodologie utilizează informații genetice pentru a determina răspunsul unui pacient individual la un anumit medicament sau regim, ajutând astfel medicul să identifice cel mai adecvat și eficient tratament.

Implementarea completă a medicinei personalizate în serviciile de sănătate va însemna oferirea terapiei potrivite pacientului potrivit la momentul potrivit.

Medicina personalizată îmbunătățește rezultatele pacienților și reduce nevoia de terapii inutile și costisitoare. Acest lucru va reduce risipa din punct de vedere al cheltuielilor de sănătate în beneficiul profesioniștilor din domeniul sănătății și al celor aproximativ 60 de milioane de cetățeni italieni care trăiesc în Uniunea Europeană6.

202 de produse biotehnologice sunt deja disponibile în Italia pentru tratamentul pacienților, rezultat al cercetărilor a 28 de companii. Plecând de la domeniul bolilor infecțioase pentru a ajunge la cel care afectează bolile inflamatorii cronice intestinale, precum boala Crohn (18), există 11 domenii terapeutice în care au fost deja identificate și puse la dispoziție soluții de tratament ale bolnavilor 3. (fig. 4)

Numărul de medicamente biotehnologice de pe piață pe domenii terapeutice3

Reelaborat din: Raportul privind biotehnologiile în sectorul farmaceutic în Italia 2016. Farmindustria.

Cercetarea farmaceutică biotehnologică a condus la dezvoltarea unei noi categorii de medicamente biologice, bazate pe material genetic, celule și țesuturi. Terapiile avansate reprezintă astăzi expresia maximă a progresului cercetării. Un sector în care Italia este lider în lume. Ingineria tisulară, terapia celulară și terapia genică sunt utilizate în diferite domenii terapeutice pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu boli rare6.

numarul-de-medicamente-biotehnologice-de-pe-piata-pe-domenii-terapeutice3Puncte cheie

  1. NHS garantează tuturor cetățenilor, fără distincție, acces universal la furnizarea echitabilă a serviciilor de sănătate
  2. Inovația farmaceutică este esențială pentru a îmbunătăți în continuare sănătatea oamenilor și calitatea vieții
  3. Inovația vizează îmbunătățirea calității și duratei de viață a pacienților
  4. Terapia avansată asigură tot mai multe răspunsuri la nevoile de sănătate în multe domenii terapeutice
  5. Biotehnologiile reprezintă astăzi o realitate consolidată și în continuă evoluție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.