Expozitie No Hate Speech la Festivalul Luminii

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-5052310

ypc-2985810

indaco-5121146

nonformalii-8257082

Esti aici: Expozitie No Hate Speech la Festivalul Luminii

Data: 25-05-2013

Astazi, la Festivalul Luminii, ce are loc in Parcul Carol, incepand cu ora 21, se gasesc expuse 25 dintre fotografiile realizate acum o saptamana la ONGFest – Targul Economiei Sociale, pe tema “In ce fel de inima incape ura?”. 

Sambata trecuta, in parcul Tineretului, peste 100 de persoane au acceptat sa se fotografieze cu un mesaj sub forma de inima. Este un mesaj de toleranta, de acceptare fata de homosexualitate, bisexualitate, transexualitate si nu numai. Aceasta initiativa este inspirata de campania NO Hate Speech, peentru combaterea discursului instigator la ura si a fost organizata cu prilejul Zilei internationale impotriva homofobiei, bifobiei si transfobiei.

Promotorul acestui demers este Fondul ONG, prin Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Unul dintre aspectele urmarile prin Fondul ONG este lupta impotriva discursului instigator la ura (hate speech). Fondul ONG sprijina in mod oficial campania NO Hate Speech, campanie pentru care EEA and Norway Grants a incheiat un parteneriat strategic cu Consiliul Europei. 

INSCOP: 75% dintre romani, de acord cu ideea ca “o femeie batuta poate in orice moment sa se desparta de sot” 51.059 de apeluri inregistrate de Asociatia Telefonul Copilului la 116 111 in perioada iunie 2013 44 proiecte finantate prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, Schema de grant pentru ONG-uri Fundatia Soros Romania: 420.000 dolari pentru sustinerea intreprinderilor sociale pentru incluziunea romilor Caravana Dezbaterilor Societale a ajuns pana acum in 7 orase Victor Ponta: as aprecia o schimbare spre pragmatism si eficienta a ONG-urilor in privinta romilor United Way construieste comunitati mai puternice cu noul concept “Live United” FanFest Rosia Montana, editia a VIII-a Avon Cosmetics Romania a lansat primul program de finantare al companiei Persoanele varstnice ar dori sa poata redirectiona 2% din impozitul pe pensie catre entitatile non-profit

tedx_logo_place-caleavictorieied-p-2

actionam_responsabil_banner-2025706

accelerator_hub-3541598