ANPC sustine cresterea implicarii societatii in prevenirea si identificarea problemelor consumatorilor

0

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a lansat in dezbatere publica Proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea programului strategic al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor in perioada 2013-2016. Strategia isi propune sa sustina consumatorii vulnerabili, avand in vedere necesitatea de a asigura protectia consumatorilor in contextual in care comerciantii vand produse provenite din diverse locuri din lume.

In acest context, ANPC isi propune sa consolideze o serie de mecanisme consultative in vederea cresterii implicarii societatii civile in procesul de elaborare a actelor normative. Printre modalitatile de colaborare cu organizatiile neguvernamentale, se numara:  organizarea unor seminarii, mese rotunde, grupuri de lucru in vederea asigurarii unei cunoasteri mai bune a legislatiei de protectie a consumatorilor, precum si facilitarea de sesiuni de instruire cu privire la managementul, activitatea de lobby, instrumentele de reprezentare si mijloacele legale de monitorizare a pieTei pentru asociaTiile de consumatori.

In plus, Strategia prevede posibilitatea de a organiza o serie de evenimente in parteneriat cu societatea civila cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor – 15 Martie.

Observatii si propuneri se pot transmite pana pe data de 13 martie 2013 pe adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din Bulevardul Aviatorilor nr. 72, cod 011865, sector 1, Bucuresti sau la adresa de e-mail: [email protected]