Legea privind subventionarea serviciilor sociale se amana in Senat

0

Miercuri, 20 februarie 2013, Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Cadrul Senatului Romaniei a dezbatut Proiectul de lege privind subventionarea serviciilor sociale (nr. 440/2012). In cadrul sedintei au avut interventii pe acest subiect din partea unui reprezentant al Secretariatului pentru Culte, Secretarului de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Codrin Scutaru, si reprezentantii FDSC.

In timp ce reprezentantii Secretariatului pentru Culte si Ministerului Muncii au sustinut initiativa in forma depusa, FDSC a evidentiat in numele celor 112 organizatii semnatare, efectele grave pe care propunerea de lege in forma actuala le va aduce beneficiarilor de servicii sociale. Pentru a asigura o mai buna intelegere a aspectelor discutate FDSC a pus la dispozitia Senatorilor rezultate ale cercetarilor recente in domeniu, care scot in evidenta sub finantarea publica a furnizorilor privati de servicii sociale.

O parte din membrii Comisiei au exprimat direct sustinerea pentru propunerile organizatiilor neguvernamentale si au solicitat Ministerului Muncii un studiu de impact care sa reliefeze repercusiunile legii asupra furnizorilor de servicii sociale.

In cadrul Comisiei a fost votata amanarea termenului de avizare pentru 13 martie 2013, interval in care membrii Comisiei vor analiza in profunzime amendamentele propuse si vor solicita discutii directe cu semnatarii daca este necesar.