Protest pentru Parcul Circului

0

Un grup de cetateni care locuiesc In zona Lacul Tei, vor protesta in data de 28 iulie, pentru salvarea lacului din Parcul Circului.

Redam mai jos invitatia la protest a grupului de initiativa Lacul Tei:

Parcul Circului de Stat din Capitala, un loc ce ar putea fi numit: ”coltul de rai dintre blocuri”, sufera; nivelul apei lacului cu lotuşi roz – monument al naturii, conform site ALPAB – a scazut dramatic afectând grav fauna locala (peşti, rate salbatice, broaşte testoase etc.). Parcul Intreg, cu specii rare de copaci – ginko biloba, platani, chiparoşi de balta este neIngrijit.

Cauzele scaderii nivelului apei lacului nu le ştim cu siguranta, ar putea fi colmatarea lacului cu reziduuri şi argila, ar putea fi accesul la pânza freatica mai greu accesibil, prin construirea unor blocuri In imediata vecinatate (blocuri turn cu cinci niveluri In adâncime).

Cert este ca acum nu se face nimic pentru remedierea situatiei. Intr-o vreme, nivelul lacului a fost mentinut prin pomparea apei din pânza freatica, iar oxigenarea, prin patru aeratoare instalate pe lac. De un an de zile nu mai functioneaza nici pompa, nici aeratoarele.

Imaginea parcului şi a lacului In aceasta situatie ne revolta, dupa cum ne revolta toate scrisorile şi audierile la Primaria Capitalei (de care apartine parcul), la ALPAB, la Ministerul Mediului, lasate fara raspuns. De un an de zile suntem purtati de la o institutie la alta. Uneori, persoanele la care ajungem, aflate In “scaune Inalte” ne dau informatii eronate, iar totul este condus de lehamite şi rea-vointa. Scrisori, e-mail-uri, telefoane, audiente, discutii – toate formele de rezolvare a situatiei au fost deja Incercate, fara folos; iubitorilor parcului nu le mai ramâne decât mitingul, ca forma de protest la reaua-vointa şi indiferenta autoritatilor. Mitingul a fost propus pentru data de 28 iulie, orele 10, In zona lacului din Parcul Circului.

Mai multe detalii pe laculteiinfo.wordpress.com.