Regionalizarea Romaniei – intre pericole si oportunitati

0

Guvernul a initiat un amplu proces concomitent de regionalizare si descentralizare a Romaniei. Acest proces se afla intr-o etapa de conceptualizare si fundamentare, in cautarea criteriilor care sa faciliteze conturarea alternativelor viabile de regionalizare.

In acest context, Coalitia 52, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universitatii Babes Bolyai si Academia de Advocacy initiaza audierea publica ,,Regionalizarea Romaniei – intre pericole si oportunitati”.

Regionalizarea durabila, eficienta si cu sens a Romaniei presupune un efort concertat al tuturor actorilor implicati, dar mai ales a beneficiarilor acestui proces, adica a noastra, a tuturor. Sunt invitati toti cei care cred in potentialul propriu de a contribui la un proces autentic de regionalizare a Romaniei, sa isi exprime opinia in cadrul audierii publice ,,Regionalizarea Romaniei – intre pericole si oportunitati”, prin formularea documentata si argumentata, in scris, a raspunsurilor la intrebarile motivatiei evenimentului.

Opiniile scrise pot fi transmise, pana cel tarziu in data de 25 martie 2013, ora 17, la adresa de email [email protected] Audierea publica va avea loc la Cluj Napoca, in data de 28 martie 2013, incepand cu ora 11:00, in Aula Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, de la adresa str. Teodor Mihali, Nr.58-60.

Opiniile colectate prin procedura de audiere publica se vor sintetiza intr-un raport – sinteza, de catre Comisia de Experti a audierii publice, formata din Vasile SURD, prof. univ. dr. emerit al Facultatii de Geografie din Cluj Napoca, Vasile DANCU, presedinte Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), Dorel SANDOR, consultant independent, Serban TIGANAS, presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, Simona FIT, consultant in transparenta decizionala Academia de Advocacy.

Raportul sinteza va fi facut public, in conferinta de presa, in cursul lunii aprilie 2013 si va fi transmis tuturor celor care au participat la audierea publica, la adresa electronica indicata in formularul de inscriere, precum si decidentilor politici cu responsabilitati in domeniu. De asemenea, va fi adus la cunostinta opiniei publice prin intermediul presei si prin afisarea pe www.advocacy.ro si www.implicat.info, unde va putea fi consultat alaturi de toate celelalte materiale specifice audierii publice. Pentru formularea opiniei mai regasiti pe website: bibliografie selectiva a tematicii regionalizarii, procedura de audiere publica, indrumarul de formulare a opiniei scrise, precum si modul de inscriere si participare.

follow_stiriong-7639455