Studentii dezbat Legea Internshipului!

0

Uniunea Studentilor din Romania desfasoara in intervalul  17 martie – 17 aprilie, campania nationala de informare si dezbatere, avand ca principal scop setarea pe agenda publica tema calitatii internshipurilor in Romania, precum si obtinerea sprijinului factorilor de decizie din administratia locala si centrala pentru ca acest proiect sa devina unul valid.

Legea Internshipului este o initiativa a Uniunii Studentilor din Romania menita  sa creeze o punte de comunicare intre mediul universitar si institutiile private si sa reglementeze derularea internshipurilor de o maniera care sa se vadeasca avantajoasa atat pentru student, cat si pentru angajator sau institutiile de invatamant superior.

Campania derulata sub sloganul „Internship: Realitate europeana, sansa romaneasca” presupune desfasurarea pe parcursul unei luni a unor dezbateri pe tema calitatii internshipului din Romania in urmatoarele centre universitare din tara: Bucuresti, Cluj, Iasi, Suceava, Targu-Mures, Sibiu, Brasov, Oradea, Targoviste, Arad, Timisoara, Craiova, Constanta, Pitesti, Ploiesti.

Instrumentul de baza il constituie site-ul campaniei, www.internship.uniunea.ro, precum instrument de baza al demersului Uniunii Studentilor din Romania, scopul fiind acela de a reflecta opiniile cetatenilor fata de proiectul legislativ menit sa vina in intampinarea nevoilor tinerilor. Mai multe detalii despre parcursul legii, dezbaterile din principalele centre universitare din tara sau informatii legate de feedback-ul autoritatilor gasiti pe canalele oficiale de informare ale USR www.uniunea.ro si www.facebook.com/usr.ro. Platformele online sunt actualizate constant, tocmai pentru a mentine o comunicare eficienta cu beneficiarii proiectului Legii Internshipului, tinerii.

Uniunea Studentilor din Romania este o federatie la nivel national, cu membri in 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova si apara drepturile studentilor, in raport cu actorii relevanti la nivel national, in special cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Parlamentul, Guvernul, Presedintia Romaniei, precum si Municipalitati si Universitati. USR este reprezentata in Consiliul Economic si Social din Romania.