AVIZUL Comitetului Economic si Social European pe tema „Dialogul intercultural si romii: rolul-cheie al femeilor, al educatiei si al invatamantului”

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-4265319

Data: 15-07-2011

avizul-comitetului-economic-si-social-eu-4414-4342275

La 24 iulie 2009, in conformitate cu articolul 29 litera a) din normele de aplicare a Regulamentului de procedura CESE a hotarat sa elaboreze un aviz suplimentar pe tema „Dialogul intercultural si romii: rolul-cheie al femeilor, al educatiei si al invatamantului”.

Sectiunea pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si cetatenie, insarcinata cu pregatirea lucrarilor Comitetului, si-a adoptat avizul la 27 mai 2011.

In cea de-a 472-a sesiune plenara, care a avut loc la 15 si 16 iunie 2011 (sedinta din 16 iunie 2011), Comitetul Economic si Social European a adoptat prezentul aviz cu 127 de voturi pentru si 2 voturi impotriva.

Comitetul subliniaza ca in viitor nu mai trebuie elaborate strategii pentru romi si analize despre romi, ci trebuie facuti pasi concreti impreuna cu romii, respectiv impreuna cu organizatiile care ii reprezinta.

Comitetul considera ca dialogul intercultural este un instrument adecvat pentru integrarea, respectiv participarea romilor, atat in ceea ce priveste rolul femeilor de etnie roma in acest proces, cat si in domeniul educatiei si invatamantului.

Descarcati avizul de AICI.

A fost lansat concursul pentru acordarea Premiului CESE pentru societatea civila 2011 Avizul CESE privind criza economica, educatia si piata fortei de munca Agenda sesiunii plenare a CESE, 4 Mai 2011 CESE elaboreaza un aviz cu privire la noul “Cadrul european pentru strategiile nationale de integrare a romilor” Comitetul Economic si Social European (CESE) CESE avizeaza propunerea de directiva privind prevenirea si combaterea traficului de persoane si protejarea victimelor CESE: Societatea civila joaca un rol principal in Instrumentul de cooperare pentru dezvoltare al UE Comitetului Economic si Social European (CESE) cere Comisiei Europene implicarea societatii civile in Parteneriatul Estic Un program pentru Europa: propunerile societatii civile A inceput depunerea candidaturilor pentru Premiul CESE pentru societate civila

logo_societal-1205271

eventubebig-7800151