Un program pentru Europa: propunerile societatii civile

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-7263877

Data: 26-03-2009

un-program-pentru-europa-propunerile-so-853-3287809

Comitetul Economic si Social European a adoptat saptamana acesta un program – manifest intitulat Un program pentru Europa: propunerile societatii civile .

Documentul contine recomandari cu privire la:

– Redresarea economica- Drepturile fundamentale si modelul social european- Dezvoltarea durabila

– Guvernanta

Documentul „Un program pentru Europa: propunerile societatii civile” are trei obiective principale: unul prospectiv, unul politic si unul institutional.

Obiectivul prospectiv reprezinta „sufletul” Comitetului. Acest program transpune, intr-un cadru global ce reflecta coerenta lucrarilor sale, viziunea membrilor Comitetului – care reprezinta societatea civila organizata din Uniunea Europeana – asupra alegerilor pe care trebuie sa le faca Europa pentru a construi un viitor durabil intr-o lume aflata in criza.

Obiectivul politic al Comitetului este sa prezinte un fel de manifest al societatii civile adresat celorlalte institutii europene, in special Parlamentului European, Comisiei si Consiliului, pentru a sustine actiunile acestora, in scopul realizarii obiectivelor comune ale Europei.

In sfarsit, obiectivul institutional consta in plasarea ideilor Comitetului Economic si Social European in centrul dezbaterii pe tema provocarilor cu care Europa se va confrunta in anii viitori, prin propunerea de masuri concrete institutiilor europene.

Descarca aici Un program pentru Europa: propunerile societatii civile

A fost lansat concursul pentru acordarea Premiului CESE pentru societatea civila 2011 Avizul CESE privind criza economica, educatia si piata fortei de munca AVIZUL Comitetului Economic si Social European pe tema „Dialogul intercultural si romii: rolul-cheie al femeilor, al educatiei si al invatamantului” Agenda sesiunii plenare a CESE, 4 Mai 2011 CESE elaboreaza un aviz cu privire la noul “Cadrul european pentru strategiile nationale de integrare a romilor” Comitetul Economic si Social European (CESE) CESE avizeaza propunerea de directiva privind prevenirea si combaterea traficului de persoane si protejarea victimelor CESE: Societatea civila joaca un rol principal in Instrumentul de cooperare pentru dezvoltare al UE Comitetului Economic si Social European (CESE) cere Comisiei Europene implicarea societatii civile in Parteneriatul Estic A inceput depunerea candidaturilor pentru Premiul CESE pentru societate civila

logo_societal-7921373