Dezbaterile continua la Ministerul Sanatatii pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar, continua la Ministerul Sanatatii

0

Echipa ministerului s-a intalnit cu reprezentantii confederatiilor patronale reprezentative la nivel national. Invitatia Ministerului Sanatatii a fost onorata doar de membrii UGIR.

Prin noua lege, vrem sa stabilim care va fi raportul dintre raspunderea individului pentru Sanatate si cea a statului”, au declarat oficialii Ministerului Sanatatii in timpul intalnirii.

Reprezentantii patronatelor si-au aratat disponibilitatea de a participa la grupurile de lucru care se vor organiza pentru elaborarea noii legislatii din domeniul sanitar si au apreciat transparenta autoritatilor in noul demers.

Acestia au fost interesati in special de elaborarea pachetului de servicii de baza, dar si de modul in care va fi colectat si gestionat Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. In opinia reprezentantilor patronatelor, acest Fond trebuie sa ramana independent fata de bugetul consolidat al statului.

O alta propunere a venit din partea reprezentantilor producatorilor de tutun care solicita ca taxa pe viciu sa ramana la aceleasi valori ca in prezent. 

Alte teme de interes dezbatute au fost cele care privesc forma de organizare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate.

Dezbaterile pe tema elaborarii proiectului de act normativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar vor continua, conform calendarului de consultari.

Sursa: Ministerul Sanatatii