Lansarea la nivel national a procesului de programare a fondurilor europene destinate unei dezvoltari inteligente

0

In data de 26 ianuarie, a avut loc Conferinta “Lansarea la nivel national a procesului de programare a fondurilor europene destinate unei dezvoltari inteligente, incluzive si durabile 2014 – 2020” organizata de Ministerului Afacerilor Europene la Hotel Intercontinental, Sala Ronda.

In discursul sau din deschiderea evenimentului, Leonard Orban, Ministru al Afacerilor Europene, a promis din nou ca institutia pe care o conduce va face toate eforturile necesare pentru a asigura o comunicare constanta si un parteneriat serios cu societatea civila in pregatirea viitoarelor documente strategice ale Romaniei.

In prima parte a conferintei, dedicata prezentarii arhitecturii politicii de coeziune propuse de catre Comisia Europeana pentru perioada 2014-2020, Anton Schrag, Adjunctul sefului de Unitate Romania, DG REGIO a vorbit despre Cadrul strategic de programare si conditionalitatile pentru perioada 2014-2020, iar Benoit Nadler, Desk officer, Unitatea pentru Romania, DG REGIO a prezentat care va fi sistemul de implementare a politicii de coeziune in perioada 2014-2020.

Cea de-a doua parte, dedicata pregatirii procesului de programare a politicii de coeziune Ia nivel national pentru perioada 2014-2020 a adus noutati pentru toti cei interesati de subiect. Am aflat care va fi calendarul orientativ al elaborarii documentelor de programare, care sunt obiectivele tematice ce vor sta la baza viitoarelor programe operationale si ce va presupune ”contractul de parteneriat”. Aflati mai multe despre toate acestea in documetele utile de mai jos.

Analiza socio-economica  pe baza careia se vor fundamenta programele operationale va fi efectuata in perioada mai – iulie 2012.

Documente utile:

Calendarul programarii MAEur

CSDR 2014-2020 si obiective tematice, dezvoltare teritoriala 2014-2020

Propunere BCR

Calendar si prioritati CE