C.E . a prezentat o serie de reforme privind formarea profesionala in Europa

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-5940754

Data: 10-06-2010

c-e-a-prezentat-o-serie-de-reforme-pri-2796-9141855

Comisia Europeana a prezentat, miercuri, o serie de reforme menite sa ajute la modernizarea educatiei si formarii profesionale in Europa. Executivul european vrea ca pe aceasta cale sa ofere tinerilor un invatamant mai atractiv si calitativ, iar adultilor mai multe sanse pentru cresterea competentelor de-a lungul intregii vieti.

Comisia doreste sa incurajeze mai multe persoane sa urmeze invatamantul profesional, sa amelioreze calitatea ofertei de formari si sa faciliteze mobilitatea intre locuri de munca si tari. Se preconizeaza ca ministrii din UE sa discute si adopte planul in al doilea semestru al lui 2010.

Printre metodele de impulsionare a invatamantului profesional si formarii profesionale, planurile adoptate miercuri de Comisie indica: asigurarea unui acces flexibil la formare si la calificari, care sa fie deschis tuturor etapelor vietii; promovarea mobilitatii pentru a facilita castigarea de experienta in strainatate sau intr-un sector diferit al economiei;  garantarea celei mai inalte calitati posibile a invatamantului si formarii; oferirea mai multor oportunitati grupurilor dezavantajate, precum persoanele care au abandonat studiile, cele cu competente reduse si somerii, persoanele migrante si cele cu dizabilitati; promovarea unei atitudini creative si inovatoare si a spiritului antreprenorial in randul elevilor.

Planul Comisiei se bazeaza pe obiectivele strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta si favorabila incluziunii si va fi legat, de asemenea, de viitoarea initiativa „Tineretul in miscare”, care va sprijini extinderea oportunitatilor de invatare si mobilitate pentru toti tinerii.

Mai multe despre politicile Comisiei Europene in domeniul invatamantului profesional si al formarii profesionale – aici.

Parlamentul European a lansat un concurs cu tema: “Diversitatea in Europa” Eurodeputatii cer o mai buna gestionare a deseurilor electronice Comisia Europeana a lansat „Platforma europeana de combatere a saraciei si a excluziunii sociale” Comisia Europeana lupta prin Strategia Europeana 2010 – 2020 pentru incluziunea persoanelor cu dizabilitati Conferinta: “Contributia fondurilor europene la integrarea populatiei Roma” Sondaj Eurobarometru: europenii isi exprima sprijinul ferm pentru ajutorul acordat tarilor in curs de dezvoltare Consultare Plan National de Actiune AEV 2011 81% din cazurile de fraudare cu fonduri de pre-aderare s-au inregistrat in Romania si Bulgaria UE lanseaza o dezbatere publica privind viitorul pensiilor S-a prelungit termenul pentru dezbaterea publica privind Viitorul PAC

logo_societal-3491510

eventubebig-7647528