Parlamentul European a lansat un concurs cu tema: “Diversitatea in Europa”

0

Parlamentul European ii invita pe toti cetatenii UE sa realizeze un clip viral scurt si amuzant pe tema “Diversitatea in Europa”.

EuroparlTV, canalul de televiziune pe internet al Parlamentului European, organizeaza un concurs de clipuri video. Participantii isi vor folosi creativitatea pentru realizarea unui clip video viral de maximum 3 minute.

Concursul video este deschis tuturor, fara restrictie de varsta, gen, rasa, nationalitate, religie sau profesie.

Clipurile ar trebui sa aiba ca tema diversitatea culturala din UE. Aceasta se poate referi la limbi, moda, muzica, arta, bucatarie, arhitectura, peisaj sau orice alt subiect. Clipurile trebuie sa fie pline de imaginatie, distractive si in masura sa atraga un public international.

Premii

Premiul I: o calatorie pentru doua persoane in 3 orase europene la alegere.

Premiul II: un iPad.

Premiul III: un aparat foto, marca Leica.

Costurile de productie ale clipului si orice alte cheltuieli vor fi suportate de candidat.

Conditii de participare

Durata clipului video trebuie sa fie cuprinsa intre minimum 60 de secunde si maximum 3 minute. Inregistrarea trebuie sa fie intr-unul dintre urmatoarele formate: MPEG 2 si 4, fisier AVI necomprimat sau fisier QuickTime necomprimat (cu DV Codec).

Clipul video ar trebui sa poata fi usor de inteles pentru toti cetatenii europeni. Parlamentul European nu va asigura subtitrarea sau dublarea clipului. La inregistrare, candidatul va trebui sa comunice in limba sa materna titlul clipului (maximum 20 de semne grafice) si o scurta descriere (maximum 80 de semne grafice); atat titlul, cat si descrierea vor fi traduse de EuroparlTV in toate cele 22 de limbi oficiale ale Uniunii Europene si publicate pe site-ul EuroparlTV.

Clipul nu trebuie sa incalce drepturile de publicitate sau dreptul la viata privata al niciunei persoane, in viata sau decedata; trebuie sa poata fi publicat pe un forum  public si sa nu contina scene sexuale explicite, scene obscene sau de violenta.Nu va fi acceptat niciun clip care reprezinta o discriminarea pe motive de nationalitate, gen, rasa, origine etnica, religie, dizabilitate, varsta sau orientare sexuala.

Pentru a participa la acest concurs, candidatii trebuie sa completeze un formular de inregistrare online in care sa se declare de acord cu termenii si conditiile concursului.

Formularul de inregistrare poate fi descarcat la: http://europarltv.europa.eu/contest  Candidaturile vor fi prelucrate online. Toate datele personale vor fi prelucrate in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 45/2001 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 decembrie 2000 privind protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre institutiile si organele comunitare si privind libera circulatie a acestor date.

Candidatii trebuie sa-si depuna clipurile la: http://europarltv.europa.eu/contest  pana cel tarziu la 31 iulie 2011, ora 24.00 CET.

De indata ce clipul este incarcat, candidatii vor primi un e-mail de confirmare a depunerii. Va atragem atentia ca odata ce clipurile au fost incarcate, ele nu mai pot fi editate sau reincarcate cu modificari.

Toate clipurile care au fost admise in etapa de preselectie vor fi difuzate pe site-ul EuroparlTV (15/9/2011). Timp de o luna (pana la 15/10/2011), publicul larg va putea sa vizioneze clipurile, sa le voteze si sa le selectioneze pe cele mai creative si mai originale (ca idee).

Rezultatele votului vor fi publicate zilnic, permitand publicului sa urmareasca votul in mod transparent. Votul publicul se incheie la 15/10/2011. Concursul va fi castigat de cele trei clipuri video care au intrunit cele mai multe voturi (pentru premii, a se vedea punctul 4).

Candidatii garanteaza ca sunt adevaratii autori ai clipurilor si ca au toate drepturile pentru clipurile respective si toate celelalte elemente ale acestora, inclusiv coloana sonora a clipului.

Candidatii garanteaza ca au obtinut toate autorizatiile necesare si valide prevazute de lege din partea persoanelor care apar in aceste clipuri sau a reprezentantilor de drept ai acestora. EuroparlTV nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele dispute dintre candidati si terte parti care pretind drepturi de autor pentru clipuri.

Prin depunerea clipurilor, candidatii se declara de acord cu difuzarea acestora de catre EuroparlTV pe perioada concursului si dupa ce acesta s-a incheiat.

Numele, drepturile de autor si alte drepturi de proprietate intelectuala in legatura cu aceste clipuri intra exclusiv in proprietatea candidatilor. EuroparlTV specifica si recunoaste faptul ca aceste clipuri au fost create si apartin candidatilor. Inregistrarile video si fotografiile cu Parlamentul European pot fi descarcate de la Unitatea pentru audiovizual (www.audiovisual.europarl.eu). Se accepta orice alte resurse atat timp cat nu fac obiectul unor drepturi de autor.

Sursa: granturi.ro