Clinica de Recuperare Motivation – prima afacere sociala finantata cu credit bancar fara dobanda

0

Clinica de Recuperare Medicala Motivation detinuta de Fundatia Motivation, este prima intreprindere sociala care a fost finantata printr-un imprumut bancar fara dobanda, de catre Banca Comerciala Romana (BCR).

Valoarea creditului este de circa 30.000 de euro si este acordat pe o perioada de 5 ani. Este vorba de un imprumut fara costuri si fara garantii.

Clinica, deschisa in Bucuresti, strada Uranus, nr. 100, ofera consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, cursuri adresate cuplurilor in vederea  pregatirii pentru nastere si pentru ingrijirea nou-nascutului.

Prin pretul pe care clientii il vor plati pentru serviciile de calitate oferite, ei vor acoperi si o parte din costurile pentru recuperarea unei persoane cu dizabilitati cu venituri mici, in loc sa contribuie la profitul pe care in mod normal il incaseaza o intreprindere.

„Pentru ca stim cat de importanta este si ce inseamna recuperarea medicala de calitate, Clinica Motivation isi propune ca, in urmatorii ani, sa aiba cei mai multumiti pacienti de pe piata centrelor de recuperare medicala din Bucuresti. In plus, vrem sa le oferim clientilor nostri oportunitatea ca, fara sa plateasca nimic in plus, sa ii ajute pe altii care nu-ti pot permite sa beneficieze de recuperarea medicala de care au nevoie, dupa un nou model de afacere promovat de laureatul Premiului Nobel pentru Pace din 2006 – Muhammad Yunus”,a declarat Cristian Ispas, Director General Motivation.

Clinica de Recuperare Motivation a fost finantata de Banca Comerciala Romana (BCR) prin programul pilot de finantare a intreprinderilor sociale.

BCR are un plafon de 3 milioane de euro pentru o perioada de doi ani pentru programul pilot de finantare a intreprinderilor sociale, conform oficialilor institutiei financiare.

Acest program face parte dintr-o initiativa mai ampla a grupului Erste, din care face parte BCR, care dezvolta strategic solutii pentru accesul la servicii bancare simple a populatiei defavorizate din Europa Centrala si de Est.

Astfel, BCR acorda credite cu costuri zero si fara garantii pentru dezvoltarea afacerilor sociale – acele afaceri care rezolva o problema sociala, au o abordare comerciala, iar profitul este reinvestit sau folosit pentru sustinerea activitatilor unor ONG-uri (nu se acorda dividente persoanelor fizice).