Eveniment: “Fii constient, NU dependent!”

0

Primaria Sectorului 2 organizeaza sambata, 21 noiembrie, de la ora 10.00, Conferinta Nationala “Fii constient, NU dependent!”, in parteneriat cu Asociatia Europeana Pentru Apararea Drepturilor Omului – AEPADO si cu Agentia Nationala Antidrog – ANA, serviciu in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane – IGP.

In ultima perioada, Romania este tot mai des lovita de flagelul consumului de droguri. Potrivit organizatorilor, dupa anul 1989, tara noastra a devenit dintr-o tara de tranzit pentru stupefiante, o tara consumatoare. Cel mai grav aspect al acestei problematici este ca afecteaza in primul rand tinerii. De aceea, autoritatile trebuie sa traga permanent un semnal de alarma, prin desfasurarea de proiecte de educare a tinerilor si pentru prevenirea eventualilor consumatori despre raul provocat de droguri.

Conferinta va reuni reprezentanti ai Primariei Sectorului 2, specialisti in domeniul preventiei consumului de stupefiante, tineri participanti la concursul „E viata mea! Eu decid!” ce vor fi premiati cu acest prilej, reprezentanti ai companiilor private, ai societatii civile, membri ai agentiilor si organizatiilor implicate in lupta impotriva „mortii albe”.

Un numar de 560 de tineri din intreaga tara, cu varste cuprinse intre 14-19 ani, au participat in aceasta vara, la concursul „E viata mea! Eu decid!”. Criteriile de evaluare au vizat cele mai bune proiecte jurnalistice cu mesaj antidrog, motto-uri sugestive acestei lupte, crearea de postere originale si creative, astfel ca 65 de finalisti vor primi bine-meritate premii.

Programul de desfasurare al Conferintei Nationale ce va avea loc sambata, 21 noiembrie, la Primaria Sectorului 2, din strada Chiristigiilor nr. 11-13, cuprinde: 

-intre orele 10.00 – 11.00 – discursuri de deschidere al reprezentantilor implicati in problema consumului de droguri;

-intre orele 11.30 – 12.30 – prezentarea proiectului „Fii constient, NU dependent”, a scopului, evenimentelor si rezultatelor obtinute;

-intre orele 14.00 – 16.00 – workshop-uri – Cauzele consumului de droguri si serviciile sociale pentru consumatori;

-intre orele 16.30 – 18.00 – prezentarea concluziilor workshop-urilor si festivitatea de premiere a tinerilor participanti la concursul „E viata mea! Eu decid!”.

Sursa: AmosNews.ro