Proiectul ”La Pedale”, un real succes!

0

Peste 25.000 de bucuresteni s-au plimbat gratuit cu una dintre bicicletele puse la dispozitia acestora in cadrul programului “La Pedale”, primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania.

Programul “La Pedale”, organizat de catre Primaria Sectorului 1 impreuna cu Asociatia Green Revolution, pune la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete verzi in parcurile Kiseleff si Herastrau. 

Incepatori sau experimentati, tineri sau varstnici, sute de persoane inchiriaza zilnic bicicletele centrelor ”La Pedale” pentru o plimbare in aer liber in parcurile Kiseleff si Herastrau.

Centrele de inchiriere „La Pedale” sunt deschise publicului de luni pana vineri, de la 11.00 la 19.00, si in week-end, de la 10.00 la 19.00. Bicicletele sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti.

Inchirierea unei biciclete verzi nu costa nimic si se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta semnat la centrele „La Pedale”. Bucurestenii se pot plimba timp de maximum doua ore in perimetrul parcurilor de unde au inchiriat bicicleta.

Unii interzic mersul pe bicicleta in parcuri, noi il incurajam. Bunici, parinti, copii, adolescenti se pot bucura de o plimbare gratuita cu bicicleta in parcuri. Proiectul este o premiera pentru Bucuresti si reprezinta un indemn la miscare, la un stil de viata sanatos. Este o dovada a faptului ca Bucurestiul poate evolua si se poate transforma intr-o capitala europeana”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.