Absorbtia fondurilor europene imbunatatita printr-o ordonanta de urgenta

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-6503947

Data: 1-02-2011

„Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta avand ca scop imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene” a mentionat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul sedintei de Guvern.

Actul normativ adoptat de Guvern, modifica Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 9/2010 sprijina investitorii privati sa cofinanteze proiectele finantate din fonduri europene, prin acordarea garantiilor guvernamentale. In acest sens, a fost capitalizat suplimentar Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii cu suma de 419, 88 milioane de lei, aproximativ 100 de milioane de euro, pentru anul 2010. Purtatorul de cuvant al Guvernului a declarat ca aceasta masura „vizeaza sustinerea firmelor private in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, precum si imbunatatirea absorbtiei fondurilor comunitare”.

Totodata, prin noua ordonanta de urgenta a fost extinsa categoria de beneficiari ai programului de sprijin pentru cei care deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru economia romaneasca, finantate din fonduri europene. Este vorba despre acordarea de garantii guvernamentale, prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pentru creditele pe care le iau beneficiarii programului pentru cofinantarea componentei de investitii a proiectelor.

Ioana Muntean a mai anuntat ca urmeaza sa fie incluse in program si unitatile administrativ teritoriale care implementeaza proiecte finantate prin programe ISPA, si unitatile administrativ-teritoriale care deruleaza proiecte in domeniul infrastructurii de turism in proprietatea autoritatilor.

Sursa: gov.ro

Statul reduce la 10% prefinantarea pe proiecte UE Ministerul pentru coordonarea fondurilor europene va fi infiintat in toamna 100 de participanti din Romania si strainatate au participat la Scoala Romana de Dezvoltare, Editia a IV-a Democrat-liberalii doresc infiintarea unui minister responsabil cu absorbtia fondurilor europene Guvernul se pregateste pentru lansarea Legii cadru privind Economia Sociala LEGEA CAPITALEI – DEZBATERE PUBLICA: Birocratia, transformata in servicii pentru bucuresteni Organizatiile neguvernamentale isi exprima dezacordul privind Legea Parteneriatului dintre stat si culte ONG-urile solicita publicarea propunerilor legislative cu privire la serviciile sociale adresate persoanelor cu TSA Masa rotunda „Romania si Republica Moldova – Impreuna pentru dezvoltare Rolul Parlamentelor, Guvernelor si societatii civile din cele doua tari” Proiect de lege privind unele masuri de accelerare a solutionarii proceselor

logo_societal-8754156

eventubebig-2442213