Democrat-liberalii doresc infiintarea unui minister responsabil cu absorbtia fondurilor europene

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-2190757

Data: 28-06-2011

PDL doreste infiintarea unui nou minister pentru absortia fondurilor europene, informeaza surse ale Antena 3. Democrat-liberalii sustin ca infiintarea ministerului a fost ceruta de UE, din cauza ratei reduse de absortie a fondurilor europene.

Pana in prezent, nu s-a ajuns la un consens cu privire la persoana care ar putea conduce aceasta noua institutie.

Nu este clar ce institutie va fi, nu s-a hotarat nicio persoana, dar trebuie o institutie pentru absorbtia fondurilor europene, pentru ca Ungaria si Polonia au succes cu asa ceva“, a declarat liderul Grupului minoritatilor nationale, deputatul Varujan Pambuccian, potrivit Agerpres.

In prezent, in subordinea prim-ministrului Emil Boc a fost trecuta o institutie privind fondurile europene, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, care initial fusese in subordinea Ministerului Finantelor.

Statul reduce la 10% prefinantarea pe proiecte UE Ministerul pentru coordonarea fondurilor europene va fi infiintat in toamna 100 de participanti din Romania si strainatate au participat la Scoala Romana de Dezvoltare, Editia a IV-a Guvernul se pregateste pentru lansarea Legii cadru privind Economia Sociala LEGEA CAPITALEI – DEZBATERE PUBLICA: Birocratia, transformata in servicii pentru bucuresteni Organizatiile neguvernamentale isi exprima dezacordul privind Legea Parteneriatului dintre stat si culte ONG-urile solicita publicarea propunerilor legislative cu privire la serviciile sociale adresate persoanelor cu TSA Absorbtia fondurilor europene imbunatatita printr-o ordonanta de urgenta Masa rotunda „Romania si Republica Moldova – Impreuna pentru dezvoltare Rolul Parlamentelor, Guvernelor si societatii civile din cele doua tari” Proiect de lege privind unele masuri de accelerare a solutionarii proceselor

logo_societal-7758177

eventubebig-5772406