Instituții și legislație

Știri recente

Ministerul anunță că a susținut deja respingerea acestor propuneri, ele încadrându-se într-o serie de intervenții legislative cărora le lipsește o filosofie de ansamblu asupra domeniului.
mai mult
Dacă va fi găsită vinovată, Valentina Cerevatenko riscă doi ani de închisoare. Ea susține că dosarul este politic, o răzbunare pentru că a inițiat un ONG.
mai mult
ONGurile care nu își vor declara detaliat sursele de venit vor fi oblígate să îți înceteze activitatea de îndată, conform noii propuneri de modificare a OG 26/2000.
mai mult
România are aproximativ 90.000 de ONG-uri, însă doar 10.000 oferă expertiză sau lucrează cu beneficiari, afirmă ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, într-un interviu acordat AGERPRES, precizând că la aceste organizații ar trebui să existe aceeași transparență ca în cazul politicienilor.
mai mult
Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) așteptă sugestii/opinii pe seama fișei de post a responsabilului pentru relația cu societatea civilă.
mai mult
În 9 mai, Camera Deputaților a publicat următorul anunț:
mai mult
Pentru confirmarea participării dvs. vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail: laurentiu.mazilu@dialogsocial.gov.ro până marți, 16 mai a.c.
mai mult
Când şi-a dat seama cât de puţine ONG-uri se ocupă de problema violenţei domestice, doamna Voicescu a ştiut că acela este domeniul asupra căruia trebuie să-şi concentreze eforturile. În 2013, ea a înfiinţat de una sigură ONG-ul Asociaţia Necuvinte, şi s-a expus imediat la posibile acte de răzbunare ale abuzatorilor, ca şi la gândirea adânc înrădăcinată cu privire la rolurile bărbaţilor şi femeilor în societate.
mai mult
Lideri ai filantropiilor din Statele Unite ale Americii și Europa se solidarizează cu ONGurile din Ungaria. Vă reamintim că acestea sunt în vizorul guvernului Viktor Orban,care dezbate proiecte de lege care pun în pericol integritatea acestora. Scrisoarea redactată de acești donatori internaționali poate fi lecturată mai jos.
mai mult