Institutii si legislatie

0

Cunoașterea trecutului pentru a înțelege mai bine scenariile prezente și viitoare ale emisiunii, și prin setul de prevederi care l-au guvernat de-a lungul anilor, este scopul acestui volum.

Cu siguranță nu este o sarcină ușoară din cauza eterogenității și fragmentării cadrului legislativ în ansamblu, rezultat al unei serii de factori istorici care au jucat un rol cheie.

În aceste pagini, în analiza relației dintre drept și lumea divertismentului

Așa cum a evoluat în procesul de creștere a țării de la unificarea Italiei până în prezent, analizăm dezbaterile care au însoțit prevederile normative și administrative, motivele și conținuturi încadrate într-o viziune de perspectivă, singura care încă ne poate face să înțelegem relevanța profundă a celor mai străvechi forme de expresie artistică și viziunea comunicativă a limbajului cinematografic și audiovizual.

Istoria și evenimentele actuale, contextele și temele, reflecțiile teoretice și analizele tehnice alternează cu scopul de a oferi un cadru larg de informare despre teatru, muzică, dans, operă și cinema, util pentru cei care, în diverse moduri, se ocupă de divertisment la nivel intern.

  • instituții și organisme, dar și pentru administratorii publici, cercetători și studenți.
    Învățătura istoriei este întotdeauna aceeași: viitorul este din nou în spatele nostru.
  • Antonio Di Lascio coordonează

Proiectul Observatorului Național al Divertismentului ca parte a acordului dintre Organizația Teatrală Italiană și Ministerul Patrimoniului și Activităților Culturale, efectuând analize, studii și raportul anual către Parlament cu privire la utilizarea Fondului unic al spectacolului. . este profesor de legislație a divertismentului la Sapienza – Universitatea din Roma.

Silvia Ortolani se ocupă de divertisment, alternând activitatea artistică cu cea de cercetător, profesor și organizator.

În prezent, desfășoară activități de cercetare și organizare în contextul relației dintre tehnologiile digitale și divertisment și predă Dreptul divertismentului la Sapienza – Universitatea din Roma. A predat organizarea și economia divertismentului la Universitatea din Calabria.

Rezumat: 1. Scurt istoric al NHS – 2. Profilul juridic al NHS – 3. (Continuare) Normele constituționale – 4. (Continuare) Legea comună și sursele echivalente cu aceasta – 5. RSS Veneto – 6. ( Continuare ) Organizarea SRG – 7. (Continuare) Aspecte economico-financiare: înființarea Comisiei Regionale de Investiții în Tehnologie și Construcții (CRITE) – 8. (continuare) Înființarea Azienda Zero și reorganizarea organizatorică a ULSS – 9. (Continuare) RSS și nevoile teritoriale – 10. Concluzii.

Scurt istoric al NHS

După unificarea Regatului Italiei, protecția sănătății publice a fost reglementată ca o chestiune de ordine publică și legea din 20 martie 1865, nr. 2248 a încredințat atribuțiile sale Ministerului de Interne și, în ceea ce privește managementul periferic, prefecților și primarilor.

  • Cu legea 21 decembrie 1888, nr. 5849, au fost înființate Consiliul Superior de Sănătate, Direcția Generală de Sănătate Publică – la Ministerul de Interne – și oficiile provinciale de sănătate, ale căror regulamente de aplicare au fost aprobate prin Decret Regal.
  • 3 februarie 1901, nr. 45.
  • Această ultimă sursă de legislație a introdus disciplina profesiilor medicale în sistemul juridic italian.
  • Primul Text consolidat de legi de sănătate se datorează R.D. 1 august 1907, n. 603, urmat de R.D. 27 iulie 1934, nr.

scurt-istoric-al-nhs1265, care a reprezentat punctul de referință pentru legislația națională în domeniul sănătății până la intrarea în vigoare a legii nr. 833.

În fapt, s-a preocupat de reglementarea structurii și competențelor administrației sanitare, a exercitării profesiilor și a activităților sanitare în general, a igienei solului și a intravilanului, a protecției igienice a alimentelor, apei potabile și articole pentru uz personal. Apoi a avut în vedere măsurile împotriva bolilor infecțioase și sociale și a reglementat poliția mortuară, igiena și sănătatea locală și poliția veterinară (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.