Marius Bostan sustinator al unei publicatii ce promoveaza discursul urii

0

Un grup de organizatii neguvernamentale atrag atentia asupra faptului ca dl Marius Raul Bostan, propus ca Ministru al Societatii Informationale, este sustinator al publicatiei www.inliniedreapta.ro , o platforma ce promoveaza un discurs al urii profund discriminatoriu.

Desemnarea dlui Bostan in guvernul dvs. vine in contradictie cu valorile si cerintele formulate de catre organizatiile semnatare ale scrisorii din data de 9 noiembrie 2015, unul dintre criteriile pe care ar trebui sa le indeplineasca membrii viitorului guvern fiind ca nu a promovat si nu promoveaza un discurs discriminatoriu, bazat pe ura.

ONGurile cer ministrului desemnat sa re-analizeze nominalizarea acestuia.

Mai multe detalii si lista organizatiilor semnatare se gasesc mai jos.

Stimate domnule prim ministru desemnat Dacian Cioloş,

Stimaţi parlamentari,

Vă atragem atenţia asupra desemnării dlui Marius Raul Bostan pentru poziţia de Ministru al Societăţii Informaţionale. Conform mai multor surse (menţionate aici: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/extrema-dreapta-are-ministru-114632.html  – Extrema dreaptă are ministru), acesta este un susţinător al site-ului www.inliniedreapta.ro , o platformă ce promovează un discurs al urii profund discriminatoriu.

Desemnarea dlui Bostan în guvernul dvs. vine în contradicţie cu valorile şi cerinţele formulate de către organizaţiile semnatare ale scrisorii din data de 9 noiembrie 2015, unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului guvern fiind că nu a promovat şi nu promovează un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Vă solicităm aşadar re-analizarea nominalizării dlui Bostan din propunerea de Guvern iar parlamentarilor le solicităm să ia în considerare aspectele menţionate mai sus în cadrul audierilor şi să ceară clarificarea legăturilor sale cu platforma În Linie Dreaptă.

Semnează :

Asociaţia ACCEPT

Asociaţia Română pentru Cultură Educaţie şi Normalitate

Alături de Voi Iași

Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni – ANBCC

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki

Academia de Advocacy

ActiveWatch

Agenţia de dezvoltare comunitară Împreună

Asociaţia Funky Citizens

Asociația Romani Criss

Centrul pentru Jurnalism Independent

CeRe : Centrul de Resurse pentru participare publică

Civitas Politics

Centrul Parteneriat pentru Egalitate

Fundaţia Comunitară Bucureşti

Fundaţia PACT

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Fundația pentru o Societate Deschisă

Grupul pentru Democraţie Participativă Plenum

Societatea Academică din România

TERRA Mileniul III