A noua editie Street Delivery, de vineri pana duminica, în Bucuresti, Timisoara si Iasi

0

A noua editie a Street Delivery, un eveniment-manifest de urbanism, arhitectura si arte care isi propune recuperarea peisajului urban de catre pietoni si comunitate, se va desfasura începand de vineri pana duminica, in Bucuresti, dar si in Timisoara si Iasi.

Street Delivery este un eveniment liber, responsabil, fara garduri si taxe, care se preocupa de urbanism, arte si mobilitate. Astfel, publicul este provocat sa isi imagineze un oras in care pietonii sa aiba parte de strazi cel putin la fel de mult ca masinile. Un oras in care oamenii au prioritate si se bucura sa traiasca.

Deocamdata, nu este cazul Bucurestiului (al saselea oras european ca numar de locuitori dupa Londra, Berlin, Madrid, Roma si Paris) si nici al altor orase din Romania. Ignorat de turisti si declarat de Comisia Europeana printre cele mai poluate capitale europeene (cu toate ca nu detine industrie), Bucurestiul are un imens potential neexploatat. Street Delivery este o imagine in prototip a felului in care ar putea arata un oras in care pietonul sa conteze.

In 2014, Street Delivery a ajuns la editia si in Bucuresti, editia si in Timisoara si editia si în Iasi. Printre noutatile acestui an se numara extinderea Street Delivery Bucuresti in Piata George Enescu, care va gazdui insula Street Delivery Sports, dar si deschiderea pentru public a peluzei Casei Universitarilor dinspre Arthur Verona.

Astfel, Street Delivery se va desfasura pe strada Arthur Verona si în Piata George Enescu din Bucuresti, pe strada Marasesti din Timisoara si pe strada Vasile Pogor din Iasi.

Tema Street Delivery 2014, pe baza careia s-a facut o selectie din cele peste 400 de proiecte inscrise, este “Societatea Mobila”, o imbinare intre societatea civila si ideea de mobilitate. Societatea civila este formata din toti acei cetateni care fac gesturi mici (precum a nu-si arunca gunoiul in strada, a-si ajuta semenii) sau mari (a schimba mentalitati, a organiza comunitati pentru indeplinirea unui scop comun). 

Sursa: Mediafax.ro