Bucharest Pride 2014 – Prietenia la mandrie se cunoaste!

0

Pana pe 8 iunie, Asociatia ACCEPT te invita sa fii solidar cu comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender), pentru  protejarea si promovarea drepturilor omului. Respectul pentru demnitatea fiecaruia dintre noi, indiferent de identitate de gen si orientare sexuala, este ceea ce ne aduce impreuna ca garantie a libertatii de exprimare si de asociere.

La a 11-a editie, GayFest se transforma in Bucharest Pride – un festival alcomunitatii LGBT, dar si al locuitorilor Capitalei. Bucurestiul este, in esenta, un oras divers. Fiecare bucurestean are dreptul de a isi exprima liber identitatea, iar unii dintre noi o facem anual participand la Festivalul diversitatii si al solidaritatii cu comunitatea LGBT din Romania. Festivalul, ce se desfasoara pe durata unei intregi saptamani si al carui agenda este atasata, imbina activismul politic cu cel cultural.

Prin cresterea vizibilitatii  comunitatii  si culturii LGBT din Romania, combatem  discriminarea pe criteriul orientarii sexuale si a identitatii de gen:

“In tara noastra 60% dintre romani  nu isi doresc sa aiba in familie persoane homosexuale sau bisexuale, si 51% nu ar accepta sa lucreze in acelasi loc cu ele. Pentru a contracara aceste atitudini sociale discriminatorii va invitam la proiectii de film si discutii despre familie si LGBT.  Romanii trebuie sa inteleaga ca orientarea sexuala si identitatea de gen sunt caracteristici importante ale fiintei umane, nu impedimente in viata de familie si cea profesionala,” a declarat  Daniela Prisacariu, coordonatoarea Bucharest Pride.

Nu doar in Romania, dar in intreaga Europa a ultimilor luni exista atitudini fundamental diferite in ceea ce priveste respectul fata de drepturile persoanelor LGBT ca drepturi ale omului. “Politicile tarilor Uniunii Europene reprezinta un model functional pentru consolidarea unei societati prospere, diverse si incluzive, in timp ce clasa politica din Rusia si tari vecine acesteia genereaza intoleranta si homofobie.  Romania si romanii, la granita dintre Est si Vest, au ales ce drum vor urma,” a declarat Florin Buhuceanu, Director al Asociatiei ACCEPT.

Bucharest Pride este inca o ocazie de a arata ca democratia, diversitatea si drepturile omului sunt valori fundamentale importante pentru noi.  Marsul Diversitatii, momentul de final al Bucharest Pride, are loc sambata 7 iunie de la ora 16:00. Traseul incepe de la Arcul de Triumf, continua pe Bulevardul Kiseleff si se incheie la Piata Victoriei. Esti solidar cu noi? Vino la Mars si bucura-te ca membru sau prieten al comunitatii celor care vor o capitala si o tara unde intoleranta nu este la ea acasa.

Parteneri: ECPI-Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, OneWorld Romania, Centrul Ceh Bucuresti, Carusel, TransForm, Club Control, Bohème Café & Bistro, Tomboy.

Parteneri media: Ziare.com, SapteSeri, RFI Romania, Revista de Povestiri, Decat o Revista, Sub25, VICE, getlokal.

Asociatia ACCEPT