Civic și campanii

Știri recente

Asociația Colectiv GTG 3010 și-a anunțat intenția de a participa la rândul ei la ședințele Consiliului General..
mai mult
Grupurile de iniţiativă civică anunța demararea campaniei pentru strângerea de semnături în vederea organizării unor referendumuri de demitere a primarului general, a primarilor de sector și de dizolvare a Consiliului General al Municipiului București.
mai mult
Societatea civilă reacționează în fața problemelor pe care le-au avut cetățenii la ședința Consiliului General al PMB. Funcky Citizens somează persoanele lezate să se adreseze Avocatului Poporului.
mai mult
17 organizații neguvernamentale atrag atenția asupra gravității propunerilor înainteate Senatului de către deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, cu privire la OG 26/2000 care reglementează funcționarea asociațiilor și fundațiilor din România.
mai mult
Pentru a se asigura că organizațiile care își asumă acest rol au legitimitate în acest proces și reprezintă opțiunile colegilor din societatea civilă, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social a deschis o listă de înscrieri. Detalii despre proces puteți găsi aici .
mai mult
Expert Forum organizează anul acesta la Sinaia noua ediție a Școlii pentru Democrație (29 august-3 septembrie). Acesta este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.
mai mult
APADOR-CH susține demersul ministrului justiției, Tudorel Toader, de a-i returna sistemului pe judecătorii și procurorii care fuseseră detașați prin minister și alte instituții, și cere CSM să nu mai continue această practică.
mai mult
Grupurile de iniţiativă civică ”București Fără Ei”, ”#Rezistența”, ”Salvați Parcul Tineretului” și ”Giurgiului” anunță demararea campaniei pentru strângerea de semnături în vederea organizării unor referendumuri de demitere a primarului general – Gabriela Firea, a primarilor de sector și de dizolvare a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).
mai mult
CRJ ridică o serie de întrebări legitime referitoare la intenția Ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a declasifica o serie de arhive.
mai mult