Grupul de Initiativa Civica Callatis – Drumul Taberei organizeaza evenimentul de inaugurare a Parcului Istru

0

Grupul de Initiativa Civica Callatis – Drumul Taberei va gazdui duminica, 22 iulie 2012, intre orele 18:00 – 21:00 in Parcul Istru  un eveniment adresat  comunitatii locale, cu scopul de a sarbatori finalizarea lucrarilor de reamanjare a Parcului Istru.

Grupul de Initiativa Callatis Drumul Taberei s-a luptat pentru reamenajarea Parcului Istru din luna octombrie 2011, prin diverse demersuri adresate autoritatilor publice locale: 2 petitii insotite de aproximativ 130 de semnaturi de sustinere, a participat la 4 audiente cu directorul si directorul adjunct al ADPDU sector 6, a participat la 3 sedinte de consiliu local si la o dezbatere publica.  Astfel, dupa 9 luni de pus presiune pe autoritati, locuitorii zona Parcului Istru se pot bucura de un parc modernizat si amenajat dupa cerintele cetatenilor.

In cadrul evenimentului de duminica se vor desfasura activitati pentru copiii si parintii din zona, intalnirea fiind atat un prilej de socializare, cat si de coagulare in jurul unui interes comun al locuitorilor – formularea si respectarea unor reguli de folosire a parcului.

Unul din obiectivele acestei intalniri este obtinerea unor informaţii concrete cu privire la masurile pe care autoritatile publice responsabile le pot lua pentru o mai buna functionare a Parcului Istru. De aceea, sunt invitati atat membrii comunitatii din zona Callatis Drumul Taberii, cat si reprezentati ai  ADPDU sector 6, ai Consiliului Local sector 6, ai Politiei locale si ai Sectiei de politie 25.

Parcul Istru este situat pe Aleea Istru, intre Scoala Speciala nr. 11 (din Aleea Istru nr. 4) si Gradinita nr.230 (din Aleea Potaisa nr.3), sector 6

Grupul de de Initiativa Callatis Drumul Taberei este un grup informal, care actioneaza local, pentru a rezolva diverse probleme resimtite de comunitate la nivelul spatiului public. Grupul este sustinut de Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe prin programul de organizare comunitara.