Kit de nesupunere civica

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

bb_buton_stiriong_207x141-4999276

Data: 1-02-2017

Guvernul clientelar și-a mulțumit stăpânii și a adoptat peste noapte ordonanțele de urgență care modifică codul penal (prin care puține fapte mai pot fi anchetate drept corupție) și deschid calea grațierii politicienilor vinovați.

Cu ocazia acestei explozii de frustrare și revolt populară, apare Kit-ul de nesupunere civică. Ghidul e început de echipa de-clic, dar este deschis la opiniile și părerile utilizatorilor. Toată lumea are ceva de spus, toate lumea vrea să facă ceva împotriva recentului derapaj nedemocratic al corupților din politică. Nu mai este cazul să convingem pe nimeni de nimic, acum este momentul să ne organizăm.

Ne vom acorda încredere unii altora, ne punem speranța în forța noastră comună, nu în partide, lideri sau ideologii. Vom sta uniți împotriva corupției și pentru asta, fiecare dintre noi va fi propriul comunicator și organizator. În aceste clipe, secretul stă în puterea fiecăruia dintre noi de a ne pregăti pentru protest, de a participa, de a comunica, de a sta unii alături de ceilalți în stradă la oricâte minus grade.

Deși împărtășim aceleași temeri și angoase, cel mai important este că avem cu toții același imbold de a acționa.

Aici poți citi primele rânduri ale ghidului de nesupunere civică. Citește și acționează!

În fiecare moment vom ști că nu suntem singuri. Că la fel ca noi sunt alte milioane de români, în fiecare colț al țării sau în orașele diasporei. Și vom fi perseverenți și hotărâți oricât de lungă va fi lupta. În mod cert nu va fi o victorie ușoară, dar va fi adevărata măsură a succesului și fermității generației noastre.

ARC și FDSC solicită sprijin pentru a participa la grupuri de lucru de modificare a Codului Fiscal Școala pentru Democrație – unde educatorii se educă civic Referendum pentru capitală, pentru curățenie morală Centrul de Resurse Juridice solicită clarificări privind arhiva SIPA De prin țară adunate, mișcările civice fac front comun în București ProFest. Posesorii de spirit civic, invitaţi la un festival al cunoaşterii Fondul pentru Democrație își începe activitatea prin finanțarea a 8 idei de bine pentru societate SAR se judecă cu SRI pentru desecretizarea notelor informative privind Hexi Pharma Jurnaliști agresați, amenințați, insultați Votul meu online, prototip de sistem e-voting care pornește din Brașov

v8-9262415