Mai sunt 7 zile pana la finalizarea inscrierilor la Gala Premiilor Participarii Publice

0

Cetatenii, ONG-urile si institutiile publice mai au 7 zile la dispozitie pentru a-si inscrie povestea de succes in advocacy si participare publica la cea de-a treia editie a Galei Premiilor Participarii Publice – G3P. La Gala se califica proiecte ale caror  initiatori au reusit sa intervina in decizia publica pentru a obtine beneficii in folosul intregii comunitati. 

Institutii publice care au implicat cetatenii in procesul decizional, organizatii care s-au luptat pentru cauzele lor, cetateni care si-au cerut drepturile, cu totii pot ajunge pe scena G3P ca sa aratam impreuna ca se poate!  Data finala pentru inscrieri este 10 octombrie.

Procedura de inscriere este foarte simpla: consultati Ghidul G3P, completati formularul de inscriere si expediati-l pe adresa [email protected], pana la data de 10 octombrie 2011.

Descarcati Ghidul de AICI si Formularul de AICI.

La editia din acest an a Galei vor face parte din juriu: Simona David – Public Affairs Director in cadrul Adevarul Holding, Luca Niculescu – Redactor Sef RFI Romania, Roxana Vitan – Director Executiv Romanian American Foundation, Radu Cosarca – Director Relatii Externe ENEL, Ruxandra Sasu – Director Executiv Fundatia PACT, Calin Hintea – Sef Departament Administratie Publica, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Universitatea Babes Bolyai, Vintila Mihailescu – Seful Catedrei de Sociologie a Facultaţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pirvulescu – Decan al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA, Dorina Rusu – Presedinte Fundatia Horia Rusu, Andrei Tarnea – Director Executiv ASPEN Institute Romania, Cristina Topescu – Prezentatoarea emisiunii de stiri „Focus”/Prima TV, Adrian Ciubotaru – blogger.

Indiferent de amploarea campaniilor, fie ca vorbim despre un grup de cetateni care au convins primaria sa transforme o groapa de gunoi intr-un loc de joaca pentru copii, o organizatie care a reusit sa determine autoritatile sa modifice o lege incompleta sau injusta, oamenii premiati la Gala au reusit prin forte proprii sa spuna „Nu!” resemnarii si sa treaca la actiune.

In 2009 au urcat pe scena Galei:

Federatia Asociatiilor de Locatari din Timisoara, Primaria Medias, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism (filiala Craiova), Primaria Municipiului Iasi, Emil Saracutu – pentru proiectul „Moinesti Online”, Primaria Timisoara, Asociatia „Ajutati-ne sa intelegem lumea”, Fundatia Pentru Voi, Asociatia Kogayon, Cetatenii Bulevardului Lacul Tei.

Toate aceste povesti sunt descrise in detaliu AICI.

In 2010 au fost aplaudati la Gala:

Partida Romilor, Sucursala Braila, Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa, Asociatia locatarilor din blocul B23 bis, Asociatia Bucuresti, dna Mihaela Mihalache – Centrul Liesti, Asociatia Salveaza Vieti, Asociatia Agent Green, Primaria Municipiului Iasi, Asociatia SOS Infertilitatea

Detalii pe larg despre proiectele castigatoare, AICI.