Masa rotunda: Sectorul neguvernamental si elaborarea participativa a politicilor publice locale

0

Centrul pentru Politici Publice organizeaza masa rotunda cu tema Sectorul neguvernamental si elaborarea participativa a politicilor publice locale in data de 17.09.2010, incepand cu ora 10, la Hotel Confort, Calea Turzii, nr. 48.

Masa rotunda are un dublu scop, acela de a explora modul in care sectorul neguvernamental poate asista sectorul public in eforturile de imbunatatire a calitatii politicilor publice locale si a implicarii cetatenilor, precum si cel de promovare a proiectului “Program de instruire pentru elaborare participativa de politici publice locale pentru functionari publici”.

De asemenea, evenimentul urmareste si promovarea unui material sub forma de policy paper, in care veti gasi prezentarea Programului Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative”, prezentarea  proiectului, dar si cateva propuneri de politici publice elaborate in cadrul cursurilor de formare a functionarilor publici din Sighisoara.

Proiectul este cofinantat din  Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 si vizeaza imbunatatiri de proces ale managementului ciclului de politici publice la nivelul aparatului propriu al Primariei si Consiliului Local al Municipiului Sighisoara.

Grupul tinta il reprezinta 45 de functionari publici din aparatul propriu al Primariei si Consiliului Local al Municipiului Sighisoara, din care 20 de functionari publici de conducere.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni. Locul de desfasurare al proiectului: Cluj-Napoca si Sighisoara.

La nivelul autoritatii publice locale proiectul va produce: cresterea nivelului de cunostinte si a expertizei aparatului propriu al autoritatii publice locale in domenii identificate ca deficitare prin strategia proprie de dezvoltare , cu accent pe dezvoltare locala si elaborarea politicilor publice locale; intarirea capacitatii institutionale si a eficientei administratiei publice si serviciilor publice prin realizarea unor schimbari semnificative la nivelul proceselor interne asociate elaborarii de politici publice locale; schimbari semnificative la nivelul interfetei autoritatii publice locale in relatia cu cetatenii, determinate de accentul pe procesele participative / interactive de luare a deciziilor locale.

La nivelul comunitatii proiectul va produce cresterea pe termen mediu si lung a calitatii politicilor publice locale, ca urmare cresterii capacitatii institutionale in domeniul elaborarii politicilor publice locale si deschiderii tuturor etapelor de elaborare a acestora catre cetateni.