Mecanism de monitorizare a politicilor publice pentru ONG-uri si partenerii sociali

0

Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice (CMPP) lansează serviciul Issue Monitoring – un instrument independent de monitorizarea a politicilor publice și oferă acces gratuit timp de 3 luni tuturor organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor și patronatelor. Abonamentele disponibile sunt pentru domeniile: politici fiscale, justiție, social, educație, sănătate, protecția mediului și societate civilă. Pentru a beneficia de abonamentul Issue Monitoring vă rugăm să completați formularul disponibil aici.

Serviciul este susținut din resurse proprii urmând ca după primele 3 luni să identificăm sursele de finanțare sau modalitatea de furnizare a serviciului. Pentru a sprijini dezvoltarea serviciului și a identifica opțiunile de finanțare pentru acest nou tip de serviciu, utilizatorii își exprimă angajamentul de a răspunde la finalul abonamentului la un chestionar de feedback și să participe la un interviu (telefonic sau față în față).

Cu ajutorul serviciului Issue Monitoring primești alerte pe email în timp real la toate schimbările de politici publice de la nivelul Parlamentului, Guvernului, autorităților de supraveghere și reglementare etc. Monitorizarea legislativă este completată cu informațiile relevante din mass media și profilele detaliate ale stakeholderilor. Beneficiarii serviciului au acces online la toate informațiile și documentele relevante încă de la momentul prefigurării unor posibile modificări de politici publice până la adoptarea sau respingerea inițiativei. Informațiile sunt extrem de utile pentru a anticipa cursul procesului decizional şi, în ultimă instanță, modul în care respectivele schimbări vor influența organizația.

În măsura în care sunteți interesați de servicii personalizate de analiză de politici publice, contactați Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice pe email la adresa [email protected] sau prin telefon la numărul 031.0802.370.

Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice este o organizație neguvernamentală care funcționează pe principiile economiei sociale având ca obiectiv îmbunătățirea mecanismelor de adoptare a politicilor publice prin analiză și dezbatere și prin sprijinirea părților implicate în luarea unor decizii bine informate. Serviciile de monitorizare se adresează organizațiilor societății civile, mediului de afaceri, sindicatelor, camerelor de comerț și specialiștilor din domeniul politicilor publice.