Sucevenii sunt conectati la reteaua centrelor de informare europeana

0

In data de 14 martie 2013, a avut loc lansarea oficiala a Centrului de Informare Europe Direct – “Bucovina” Suceava. Invitatii au participat la o prezentare a obiectivelor si misiunii Centrului, precum si la discutiile privind actiunile desfasurate si cele prevazute a se realiza pana la sfarsitul anului 2013.

La acest eveniment au participat peste 50 de persoane, reprezentanti ai presei sucevene, Consulatului General al Romaniei la Cernauti, institutiilor publice (Consiliul Judetean Suceava, Agentia pentru Protectia Mediului, Directia de Sanatate Publica, Primaria municipiului Suceava), ai mediului de afaceri, invatamantului preuniversitar si universitar (scoli, colegii, universitatea “Stefan cel Mare” Suceava), organizatiilor neguvernamentale (Biroul Regional de Cooperare Transfrontaliera Suceava, Patronatul IMM-urilor din judetul Suceava, Federatia Patronala IMM).

Au mai fost prezenti elevi si studenti, voluntari ai Asociatiei GEC Bucovina. Participantii si-au afirmat interesul pentru activitatile Centrului, exprimandu-si dorinta de a primi in mod curent informatiile transmise prin reteaua Centrelor de Informare Europe Direct, dar si prin mijloacele de comunicare sociala. Totodata, si-au exprimat multumirea ca in municipiul Suceava exista un cadru organizat prin care cetatenii pot comunica si intra in dialog cu reteaua Europe Direct si institutiile Uniunii Europene.

Numele oficial al centrului este Centrul de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” Suceava.

Noul Centru EUROPE DIRECT se defineste ca un punct de contact local pentru toate institutiile Uniunii Europene, completand si sustinand activitatea Reprezentantei Comisiei Europene si a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local si regional.

Misiunea Centrului este de a oferi informatii si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana, drepturile cetatenilor in general, si ale tinerilor, libera circulatie a persoanelor si marfurilor, legislatia europeana si nationala, politicile publice, programele si oportunitatile de finantare, prioritatile Uniunii Europene (intre care, strategia de crestere economica „Europa 2020”). De asemenea, misiunea Centrului de informare este de a promova cetatenia participativa si stimularea dezbaterii publice, prin intermediul instrumentelor specifice de comunicare (site internet, mijloace de comunicare sociale, publicatii, comunicate de presa etc.) si prin interactiunea cu cei interesati, multiplicatori si presa la nivel local si regional.

Centrul de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” Suceava este un proiect finantat de Comisia Europeana. Datele de contact ale Centrului de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” sunt: Suceava, str. Nicolae Balcescu, nr.1, tel/fax. 0230/523810, fax. 0230/523810, e-mail: [email protected]