YouthBank Bucuresti finanteaza proiectele liceenilor

0

YouthBank Bucuresti lanseaza cel de-al cincilea apel de proiecte adresat liceenilor bucuresteni. Concursul de proiecte se adreseaza liceenilor bucuresteni care studiaza in sectoarele 1 si 2, iar proiectele propuse pentru finantare trebuie sa aiba un impact in comunitate si sa reprezinte o solutie la o nevoie identificata. Cele mai bune proiecte vor primi pana la 2.500 lei pentru a fi implementate.

In perioada octombrie 2013 – februarie 2014, echipa YouthBank Bucuresti formata din 13 liceeni, a creat un fond in valoare de 23.000 lei. Fondul a fost creat prin intermediul unor mecanisme de atragere de resurse precum vanzarea de felicitari, organizarea unui concert caritabil si a unei petreceri tematice. Banii mobilizati de echipa YouthBank au fost dublati de partenerul national al programului, BRD – Groupe Societe Generale.

Pana la 28 martie 2014, liceenii care studiaza in sectoarele 1 si 2 pot sa acceseze fondul YouthBank pentru a obtine o finantare de pana la 2.500 lei pentru proiectele prin care doresc sa produca o schimbare in comunitate si care reprezinta o solutie la o nevoie identificata de ei. Sunt incurajate proiectele care dezvolta activitati de antreprenoriat social, asigurand continuarea initiativei si un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea si mobilizarea altor resurse din comunitate.

Pentru a aplica la aceasta runda de finantare a programului:

  • Echipa trebuie sa fie formata din minim 3 liceeni care studiaza in Sectorul 1 sau 2;
  •  proiectele propuse trebuie sa se desfasoare in Bucuresti;
  • proiectele pot raspunde unor nevoi identificate la nivelul comunitatii si pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta sau ecologie, la sanatate, muzica sau IT etc.;
  • suma solicitata poate fi de maxim 2.500 lei pentru un proiect;
  • perioada de implementare a proiectelor 11 aprilie – 2 iunie 2014.

Aplicatiile pot fi trimise pana la adresa [email protected] pana la data de 28 martie 2014. Inscrierea se face pe baza formularului-tip de aplicare si a formularului de buget care pot fi descarcate, impreuna cu ghidul de finantare al concursului, de pe site-ul www.bucuresti.youthbank.ro.

YouthBank este un program de educatie si antreprenoriat social, coordonat in Bucuresti de Asociatia pentru Relatii Comunitare si are ca partener national BRD – Groupe Societe Generale. In Bucuresti programul a oferit sub forma de finantare in primele 4 editii (2009-2013) peste 105.000 lei pentru sustinerea a 43 de proiecte initiate si implementate de catre liceenii din Bucuresti. Peste 60 de liceeni au facut parte din echipa YB pana in prezent, iar peste 160 de tineri au facut parte din echipele proiectelor sustinute. Premiat la Gala Premiilor in Educatie (Cel mai bun proiect educational, 2010), Gala Societatii Civile (Proiecte de tineret – 2011 si Comportament Civic si Participare Publica – 2012), Gala Voluntariatului (Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul tineret, 2011), programul YouthBank este o excelenta scoala de dezvoltare personala pentru tineri.