Conferinta de diseminare a rezultatelor proiectului

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-6794860

ypc-3899679

indaco-9021238

nonformalii-1931242

Data: 9-07-2012


Fundatia Motivation Romania a organizat saptamana trecuta, la Bucuresti, conferinta de diseminare a rezultatelor proiectului “SANSE EGALE pentru integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni! (POSDRU70/6.2/S/34016, ID 34016).
Evenimentul s-a desfasurat la sediul Fundatiei Romano-Americane, iar in cadrul acestuia au fost prezentate rezultatele proiectului “SANSE EGALE pentru integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania”.

Proiectul s-a desfasurat pe perioada 01 august 2009 si 31 iulie 2012 si a avut ca obiectiv facilitarea integrarii pe piata libera a muncii a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania, prin promovarea abilitatilor acestora si prin cresterea vizibilitatii lor in randul angajatorilor din Romania.

La conferinta au participat reprezentanti ai Fundatiei Special Olympics din Romania si SC. Motivation SRL (parteneri in cadrul proiectului), beneficiari ai proiectului mentionat, sportivi Special Olympics, angajatori, reprezentanti din partea organizatiilor promovand interesele persoanelor cu dizabilitati intelectuale, ai autoritatilor si din mass media.Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabiliati din Romania. Incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative in comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics. Din 2006, Motivation ofera servicii de facilitare a angajarii persoanelor cu dizabilitati din intreaga tara.

Fundatia Special Olympics Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics. Aceasta organizatie contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, oferindu-le sansa de a-i descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii nostri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si ai comunitatii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate, incredere in sine si bucuria de a trai.

WorVision Romania: primul program de “Child Sponsorship” ONG-uri din Romania, Ungaria si Ucraina lucreaza la programe de dezvoltare pentru tinerii aflati in dificultate Asociatia obsteasca „Azartek” a lansat proiectul destinat tinerilor jurnalisti „Sa Unim Malurile Prutului” Intalnirea anuala a ONG-urilor Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale: “Avem nevoie de politici publice integrate pentru educatie” Aratati-ne cat de independenta este justitia din Romania “Ziua portilor deschise la CISPER NE” si “Ziua mediatorului sanitar rom” Conferinta de final PERSACT Salvati Delta a adus gustul Dunarii si Deltei la Bucuresti “Cooperativa elvetiana de masini agricole “ pentru societatea din Romania S-a infiintat RETEAUA SOCIALA ROMANIA

tedx_logo_place-caleavictorieied-p-34

accelerator_hub-4883955