ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti – aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

0

 Intre 30 aprilie si 2 mai, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Orô De Otelo, in viziunea a trei mari regizori contemporani.

 Rusul Nikolay Kolyada este renumit pentru creatiile sale provocatoare. Hamlet-ul sau, rataceste intr-o lume primitiva, in care guverneaza instinctele animalice. Un spectacol despre demonii lumii moderne, pe care regizorul impreuna cu teatrul care ii poarta numele l-a prezentat pe toate scenele mari ale lumii.

 Lituanianul Oskaras Koršunovas, unul dintre cei mai premiati regizori contemporani, revine la Bucuresti cu un spectacol despre care s-a vorbit mult. Romeo si Julieta al sau vorbeste despre traditiile rigide care creeaza conflict, pastrand vie ura. „Acesta este un principiu aplicat tot mai des – pentru a intari o comunitate, cautam dusmani in afara ei”, spune Koršunovas. „Doar iubirea ne poate arata ca in esenta nu exista conflict intre clanuri”, adauga el.

 Orô De Otelo sub forma unui ceremonial dansat, in care povestea lui Shakespeare si muzica operei lui Verdi se combina cu ritmurile afro-braziliene, este propunerea lui Eugenio Barba. Regizor pentru care teatrul este expresia simbolica a unei comunitati. Creator de scoala teatrala, Barba va sustine impreuna cu actorii sai si o demonstratie la Sala ArCuB, cu tema Text, Actiune, Relatii, deschisa publicului larg.

 Teatrul Odeon – Sala Majestic, Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei si Sala ArCuB vor fi gazdele editiei din acest an a Festivalului International Shakespeare la Bucuresti celebrand astfel un fragment din istoria teatrului contemporan – trei viziuni moderne ale pieselor Marelui Will, care ne pun fata in fata cu noi insine.

Detalii pe www.arcub.ro  si pe facebook.com/ArCuB