ASUR si Discovery Channel va invita la Targul de Dinozauri

0

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si Discovery Channel organizeaza in perioada 18 martie – 26 mai concursul ”Targul de Dinozauri”. Destinat elevilor si profesorilor, Targul de Dinozauri este o expozitie virtuala de proiecte cu dinozauri, realizate de echipe de elevi, coordonate de un profesor.

Ma bucur ca pot lua parte la acest proiect care incurajeaza tinerii sa aprecieze importanta educatiei stiintifice. Sunt sigur ca echipele vor reusi sa creeze exponate interesante si astept cu nerabdare sa vad lucrarile.” a declarat Eric Buffetaut, director de cercetare la Centrul National de Cercetare stiintifica din Franta, membru in juriul concursului. Dl. Buffetaut este cunoscut pentru studierea, impreuna cu paleontologii romani Dan Grigorescu si Csiki Zoltán, a uriasului Hatzegopteryx, un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni, descoperit in zona Hategului.

Dinozaurii sunt un subiect fascinant pentru copiii de toate varstele, insa prin acest concurs vrem sa testam atat felul in care echipele isi folosesc imaginatia pentru a crea reprezentarile unor animale disparute, cat si acuratetea stiintifica a informatiilor pe care elevii le au despre dinozauri.” a afirmat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR.

Echipele se pot inscrie la concurs in perioada 18 martie – 7 aprilie. Jurizarea va fi realizata de paleontologi, profesori de biologie si reprezentanti ai organizatorilor, in perioada 13 – 26 mai. Trei dintre echipele participante la competitie au sansa de a castiga echipamente HP ca premii, oferite de System Plus, unul dintre principalii parteneri HP din Romania. Fiecare elev din echipa castigatoare va primi o imprimanta, iar profesorul coordonator un laptop. Echipele pot citi regulamentul complet si se pot inscrie pe siteul concursului: scoala.discovery.ro/targul-de-dinozauri.