Au fost desemnati castigatorii concursului Vara ECO

0

In perioada 1 iunie – 31 august a.c., s-a desfasurat la nivel national concursul video „Vara ECO” lansat de ECDL ROMANIA prin care toti elevii au putut sa arate cum protejeaza mediul in vacanta .

“Vara ECO” este o competitie care a vizat dezvoltarea culturii ecologice foarte scazute in prezent, adresandu-se direct copiiilor, acestia fiind cei mai deschisi in ceea ce priveste schimbarea de mentalitate in atitudinea fata de mediul inconjurator. Copilul trebuie sa inteleaga faptul ca orice actiune a sa in relatia lui cu mediul in care traieste si invata este importanta. Concursul  “Vara ECO” este un concurs national la care au putut participa elevi atat din gimnaziu cat si din liceu.

Competitia s-a desfasurat cu succes, tineri din toata tara exprimandu-si prin materialele video atitudinea corecta fata de mediul in care traiesc si invata.

Copiii au fost invitati sa se inscrie in concurs in perioada 1 iunie – 31 august 2010 prin trimiterea datelor de contact si a materialului video creat pe tema „Cum protejezi mediul in vacanta” la adresa [email protected], la sfarsitul verii putand castiga premii atractive.

La concurs au putut participa elevi atat din gimnaziu cat si din liceu din toata tara, indiferent de sex, nationalitate sau religie.

Jurizarea s-a facut online, avandu-se in vedere urmatoarele criterii: reflectarea temei “Cum protejezi mediul in vacanta”, complexitatea tehnica, relevanta continutului, originalitatea si nota artistica.

Castigatorii concursului „Vara ECO” sunt urmatorii:

Premiul I : „Scrisoare din viitor”

Ene Alexandru Dragos, Colegiul National „Gheorghe Lazar” Bucuresti

Pavloschi Victor, Colegiul National „Gheorghe Lazar” Bucuresti

Dumitrache Madalina, Scoala Centrala Bucuresti

Filmuletul poate fi vizionat pe site-ul evenimentului, clickpeverde.ro.

 Premiul II: „Recicleaza pentru o zi de maine mai buna”

Baciu Bogdan, Colegiul National „Nicu Gane” Falticeni

Loghin Sebastian, Colegiul National „Nicu Gane” Falticeni

Vasiliu Mihaela, Colegiul National „Nicu Gane” Falticeni

Premiul III: „Cod verde in Padurea Neagra”

Dzitac Ioana, Scoala Generala „Nicolae Balcescu”, Oradea

Premiul IV: „Vara ECO”

Balac Vlad Marian, Liceul Teoretic „Jean Bart” Sulina

Frangeti George Stefan, Liceul Teoretic „Jean Bart” Sulina

Cican Liviu Andrei, Liceul d eInformatica”Traian Lalescu” Hunedoara

Premii speciale:

„Green” – Simon George si Sclifos Andrei, Liceul de Arte Plastice „Romul Ladea” Cluj-Napoca

„Protejeaza natura” – Loghin Sebastian, Baciu Bogdan, Arion Alin, Colegiul National „Nicu Gane” Falticeni

„Vara Verde” – Neagu Alin Ionut, Iftenie Mihaela, Ferent Mihai, Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia

„Terra Nova” – Sandu Florina-Cristina, Selisteanu Maria Luiza, Obreja Alexandru Octavian, Colegiul National „Carol I” Craiova

„Zyclon B” – Palermo Marius, Strajan Sebastian, Campean Andreea, Colegiul National „Inochentie Micu Clain” Blaj

„Cercetasii si cei 100 de saci” – Oprea Dana Petronela, Liceul „Garabet Ibraileanu” Iasi si Petrea Delia Maria, Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi

„Vara ECO” este un proiect din cadrul campaniei „Click pe verde!” lansata de ECDL ROMANIA vara trecuta, care isi propune ca fiecare copil  sa se responsabilizeze si sa se implice in activitati ecologice, oferind fiecarui individ posibilitatea de a manifesta o atitudine personala, responsabila fata de mediul in care traieste, dar si sa inteleaga mai bine rolul tehnologiei, al computerului ca sursa de informare si comunicare in a schimba in bine mentalitati.

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro.