Back to Bach, concert de muzica clasica pentru liceeni

0

Back to Bach – leadershipul incepe din ONGul tau este proiectul pe care il propune artistul Nicolae Dumitru organizatiilor neguvernamentale din Timisoara, care lucreaza cu tineri mai mari de 14 ani.

In cadrul acestei initiative, Sala Mare a Filarmonicii ”Banatul” din Timisoara va gazdui un concert de muzica clasica, intr-o maniera nonformala, destinat cu precadere elevilor de gimnaziu de clasa a VIII, precum si celor de liceu. Organizatiile neguvernamentale care lucreaza cu tineri care se incadreaza in aceasta grupa de varsta sunt incurajate sa isi aduca beneficiarii la concert.

Intrarea este gratuita, iar mai multe informatii se pot obtine de la Dna. Maria Dragomirescu,  Filarmonica “Banatul” – telefon 0256.492.521.

 Artistul care promoveaza aceasta initiativa este domnul Nicolae Dumitru, care ne-a transmis ca isi propune sa foloseasca muzica clasica ca un instrument pentru abordarea unor teme mai complexe despre viata si societate. Patimile dupa Bach constituie piesa centrala a recitalului pianistului in cadrul unui proiect ce a debutat in februarie si presupune  un periplu prin mai multe orase ale tarii.

 Cateva cuvinte despre spectacol asa cum ne-au fost transmise de catre artist:

Obiectiv – prezentarea unui eveniment educational axat pe muzica clasica oferit de Raiffeisen Bank elevilor de clasele a VIII-a, precum si din clasele IX-XII.

Tematica – descoperirea muzicii clasice ca element de leadership;

Program – “Patimile dupa Bach”:

  1. Transcriptia pentru clavecin facuta de Bach dupa muzica faimosului concert pentru oboi de Benedetto Marcello (10’)
  2. Variatiunile lui Liszt pe tema coralului lui Bach “Weinen, Sagen, Zorgen, Klagen” (16’)
  3. Rahmaninov – Prelucrare dupa Preludiu, Gavotta si Giga din Sonata nr.3 ptr. vioara solo de J. S. Bach (8’)
  4. J. S. Bach – Partita nr.6 (25’)

 Data – 19.03 la Sala Mare a Filarmonicii “Banatul” din Timisoara, iar accesul elevilor si profesorilor este gratuit.