Campulungenii au devenit cititori in Biblioteca Vie

0

Peste 20 de campulungeni de toate varstele au calcat duminica, 18 martie 2012, pragul Bibliotecii Municipale pentru a explora un mod inedit de lectura. Acestia au fost „cititori” in cadrul Bibliotecii Vii, un eveniment organizat de Grupul de Initiativa Interculturala al Tinerilor din Judetul Suceava – INTERCOOLT, in cadrul proiectului Diversitatea face Diferenta, proiect implementat de catre Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala in parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei, prin Programul Tineret in Actiune si cofinantat din bugetul Departamentului pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei.

Marea surpriza pentru campulungeni a fost faptul ca in loc de simple carti, eu au gasit „carti vii” reprezentate de membri ai grupurilor etnice din judetul Suceava (maghiari, hutuli, nemti, polonezi, rusi-lipoveni sau evrei) – oameni care au venit special pentru a le impartasi curiosilor din experienta lor de viata.

Biblioteca Vie este un mod inedit si non-formal de explorare si stimulare a dialogului intercultural, pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, iar de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere. Suntem bucurosi sa gasim in Campulung Moldovenesc oameni curiosi de bogatia multi-etnica a judetului Suceava. Prin Biblioteca Vie noi bifam inca un punct din lungul parcurs al strategiei de dezvoltare interculturala a judetuluI Suceava, conturata in cadrul acestui proiect din perspectiva tinerilor”, a apreciat coordonatorul activitatii, Andreea Buzec, din partea Fundatiei Parteneri pentru Dezvoltare Locala (FPDL) Bucuresti.