Castigatorii ACTziune pe scena: Trupa de teatru ArtEveryWhere va pleca la Amsterdam!

0

Replicile de teatru rostite in Bucuresti de trupa ArtEveryWhere vor rasuna si la Amsterdam! Cei cinci tineri au fost alesi castigatori ai concursului ACTziune pe scena!, organizat in cadrul proiectului Atelier 4 al  GRSPSociety (Societatea Globala a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani), dupa ce in fata juriului au prezentat piesa “Implica-te!”, in data de 2 iulie, in sala Amfiteatru a Casei de Cultura a Studentilor.

Sambata, 2 iulie 2011, 6 trupe de teatru alcatuite din 32 de tineri de liceu si facultate au jucat in fata unui public de aproximativ 50 de persoane si in fata juriului, alcatuit din Marius Zarafescu din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Vlad Zamfirescu, actor la Teatrul Bulandra, Iulia Popovici din partea Observatorului Cultural si Arina Raileanu, parte a echipei Atelier 4. Veniti din Bucuresti, Constanta, Iasi si Drobeta Turnu Severin, participantii si-au reflectat prin creatii dramatice viziunile diverse asupra a ceea ce inseamna implicarea civica, tema acestui concurs.

Ionela Grigore, manager al proiectului, explica ratiunea acestei provocari: “Atelier 4 a fost gandit cu rolul de a ajuta tinerii artisti sa se afirme, dar totdata consideram, eu si colegii mei de la Atelier 4, ca arta poate fi si un bun mijloc de a sustine idei civice. Pentru 2011 am ales ca tema exact implicarea civica pentru ca acest an este Anul European al Voluntariatului. Am fost incantati sa vedem entuziasmul cu care am primit raspunsuri din partea participantilor si diversitatea viziunilor.

Castigatorii, veniti din Bucuresti, au jucat pe scena timp de 45 de minute. Coordonatorul trupei, Dorin Eugen Ionescu, a fost incantat de rezultat si a spus ca va continua sa coordoneze trupa ArtEveryWhere, care s-a format special pentru acest concurs. Cei cinci vor juca la Amsterdam, in cadrul Conferintei Anuale GRSPSociety 2011 – Proiect Romania 2020. Pentru ca ne pasa. Rolul implicarii civice in dezvoltarea Romaniei. 

Alte doua premii au mai fost acordate: Premiul special pentru trupa A.R.T. Fusion, cu piesa Reteta succesului si Premiul de interpretare, pentru SO Trupa, care a prezentat Micul Print.

In anul 2010, Atelier 4 a organizat un vernisaj de pictura in urma unui concurs cu tema “Interpretarea Moderna a Traditiilor Romanesti”. Expozitia a avut loc la Palatul Parlamentului, in cadrul celei de-a treia Conferinte Anuale GRSPSociety din noiembrie 2010.