Ceremonie de inmanare a cartilor in limba romana donate de Fundatia Dignitas bibliotecilor din Cirnateni si Zaim

0

In data de 27 august, Fundatia Dignitas in parteneriat cu Primaria Cirnateni, raionul Causeni, organizeaza o ceremonie de inmanare a cartilor in limba romana donate de Fundatia Dignitas bibliotecilor din Cirnateni si Zaim. Actiunea face parte din proiectul Demnitate prin cultura – proiect cultural de colaborare intre institutii de cultura si ONG-uri din Romania si Republica Moldova.

Evenimentul se va desfasura in cadrul manifestarilor din comunitatea Cirnateni, dedicate Zilei Nationale a Republicii Moldova si face parte dintr-o o serie de evenimente realizate de Fundatia Dignitas in parteneriat cu institutii si ONGuri din Romania si Republica Moldova, care vor fi dedicate dezvoltarii relatiilor culturale intre actori culturali din cele doua tari.

Proiectul ‘Demnitate prin Cultura’, initiat de Fundatia Dignitas din Bucuresti, organizatie neguvernamentala, non-profit, in colaborare cu institutii si organizatii neguvernamentale din Romania a debutat la sfarsitul lunii iulie 2015 si are ca obiectiv principal donatia de carti si reviste pentru imbogatirea fondului de carte in limba romana din bibliotecile comunitatilor rurale, ale institutiilor de educatie, cercetare si cultura din Republica Moldova.

Conform acordurilor de parteneriat semnate, in etapa a doua, cartile si publicatiile cedate cu titlu gratuit de catre partenerii din Romania catre Fundatia Dignitas, vor fi distribuite, cu sprijinul Bibliotecii Municipale ‘B. P. Hasdeu’, din Chisinau la urmatorii beneficiari al donatiilor: Universitatea de Stat din Chisinau, Universitatea Pedagogica Ion Creanga, Universitatea Academiei de Stiinte, Academia de Studii Economice, Biblioteca Municipala, Centrul Pro-European de servicii si comunicare (CPESC), Liceul Gheorghe Asachi din Chisinau, bibliotecile din Cirnateni si Zaim din raionul Causeni.

Parteneri din Romania care participa, pana in prezent, la proiect: Institutul National pentru Studiul Totalitarismului-Academia Romana, Muzeul Literaturii Romane, Centrul pentru Studii Complexe din cadrul UNESCO, Centrul pentru Dezvoltare Democratica, Fundatia Revista Contemporanul, Fundatia PACT, Asociatia culturala Smart Art, Fundatia Culturala Bartoc, Revista Economistul, Asociatia ‘Radacinile Neamului Romanesc’, Fundatia Culturala Magazin Istoric, istoricul Adrian Cioroianu, istoricul Radu Ciuceanu, dr. ing. Florin Munteanu, Facultatea de Litere din Universitatea Bucuresti, Fundatia CAESAR, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Universitatea din Craiova, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, Cristian Nicolae Inspiration.