Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte a lansat platforma alegericorecte.ro

0

Urmand principii neconforme standardelor locale si internationale, competitorii electorali au inceput campania electorala, chiar daca legea nu le permite inca sa isi expuna platformele si principiile de guvernare. De asemenea, autoritatile publice atat cele locale, cat si cele centrale utilizeaza fonduri din bugetele publice pentru promovarea electorala, fapt atat imoral, cat si interzis prin lege.

Luand in calcul aceste aspecte, Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte a lansat platforma on-line www.alegericorecte.ro. Scopul acesteia este de a transparentiza procesul electoral, de a implica cetatenii in monitorizarea tuturor etapelor de desfasurare a acestuia si de a creste gradul de informare a votantilor cu privire la alegerea candidatilor in mod constient si corect.

Principala sectiune a platformei este harta interactiva, care permite utilizatorilor sa posteze public nereguli sau fraude de natura electorala, pornind de la cele din perioada precampaniei, cum ar fi promovarea candidatilor inaintea datei de 11 mai sau utilizarea fondurilor publice neregulamentar, la mita electorala sau votul multiplu din timpul campaniei propriu-zise. Pagina va fi activa in ziua votului si va reprezenta unul dintre instrumentele principale de observare a procesului electoral. De asemenea, platforma va ramane activa dupa duminica votului si astfel incurajam utilizarea sa pentru alegerile parlamentare.

Pagina web www.alegericorecte.ro cuprinde un modul destinat inscrierii cetatenilor pe care Asociatia Pro Democratia ii va acredita in vederea observarii zilei alegerilor, un ghid destinat votantilor referitor la pasii care trebuie urmati pentru o alegere electorala informata si corecta, precum si comentarii, stiri si noutati legate de procesul electoral.