Competitie de filme scurte dedicate alegerilor pentru Parlamentul European- Romanii voteaza pentru Europa

0

Pe 25 mai, romanii voteaza pentru Europa. Fundatia pentru o societate deschisa promoveaza participarea la vot la alegerile europarlamentare, considerand ca votul este un drept ce trebuie exercitat de un numar cat mai mare de cetateni.

Competitia este organizata de Fundatia pentru o societate deschisa si este deschisa oricaror persoane, cetateni romani, avand cel putin 16 ani impliniti. Profesionist sau amator, cu o camera video sau cu un telefon, te poti inscrie in competitia de filme scurte Romanii voteaza pentru Europa.

Trimite un material video cu o durata de maxim 2 minute prin care incurajezi mersul la vot, la alegerile europarlamentare, pana pe 25 aprilie 2014 si poti fi un cetatean castigator! Citeste cu atentie conditiile de participare de mai jos.

Nu conteaza mijloacele tehnice cu care este realizat filmul. Important este ca mesajul sa fie clar si sa aiba impact. Vom aprecia originalitatea mesajelor si a scenariilor propuse, precum si realizarea, adica felul in care ele sunt transmise folosind mijloacele aflate la indemana.

Toate filmele ce vor respecta un set de criterii (descris mai jos), indiferent daca vor fi premiate sau nu, vor fi publicate sub licenta libera (CC-BY-NC-SA), si vor fi incluse in campanie. Filmele premiate vor fi selectate de un juriu independent.

Filmele se pot adresa atat romanilor din tara, cat si celor ce se afla in strainatate, cu precadere in alte tari membre UE.

Juriul va alege si va premia patru castigatori, iar acestia vor primi premii in bani, astfel:

1. Cel mai convingator mesaj adresat romanilor din tara: 1.200 dolari

2. Cel mai convingator mesaj adresat romanilor din strainatate: 1.200 dolari

3-4. Doua mentiuni, indiferent de tipul de mesaj: 600 dolari fiecare

Toate premiile reprezinta sume brute si vor fi acordate in lei, la cursul BNR din ziua platii.

1. Un autor poate inscrie in competitie maxim trei filme. Nu se percepe nicio taxa de inscriere a filmului/filmelor in competitie.

2. Filmele vor fi aduse personal sau trimise pe adresa: str. Caderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, 010613, Bucuresti, cu mentiunea ”pentru competitia Romanii Voteaza pentru Europa!”. Pentru fiecare film inscris in concurs, autorul trebuie sa trimita urmatoarele informatii sau documente:

  • CD/DVD cu materialul video intr-un format acceptat de Youtube/Vimeo. Recomandam ca filmele sa fie optimizate pentru platformele Youtube/Vimeo.
  • declaratie pe propria raspundere cu privire la asumarea originalitatii continutului, la detinerea drepturilor de autor pentru toate componentele filmului si la respectarea dreptului la viata privata a personajelor, daca este cazul. Declaratia trebuie sa specifice faptul ca autorul accepta marcarea filmului cu elementele de identificare vizuala ale campaniei (logo, text) si publicare sub licenta deschisa CC-BY-NC-SA (modelul se descarca de mai jos).
  • o scurta biografie a realizatorului (maxim 150 cuvinte) si datele de contact ale acestuia (telefon si e-mail).

3. Toate filmele trebuie sa respecte constitutia si legislatia in vigoare si sa nu promoveze un discurs discriminator sau incitator la ura. Filmele care nu respecta aceste criterii vor fi excluse din competitie.

4. Juriul va fi format din profesionisti din domeniu si/sau activisti din societatea civila. Componenta juriului va fi anuntata dupa expirarea termenului pentru aplicatii. Juriul va puncta originalitatea, impactul mesajului si realizarea.

5. Vor fi incluse in campanie doar filmele despre care juriul considera ca merita acest lucru. Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda un numar mai mic de premii, daca nu se vor califica suficiente filme.